Τοπικά

Το «Love Van» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και με θέμα τον εθελοντισμό, αλλά και στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ενορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού φιλοξένησε προ ημερών στο προαύλιο το «The Love Van», ένα φορτηγάκι γεμάτο προσφορά και αγάπη για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη! Μαζί με τους εθελοντές του «The Love Van», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης μαγείρεψαν ένα γεύμα και επιδόρπιο και το πρόσφεραν στο «Σπίτι της Γαλήνης» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, προκειμένου να διανεμηθεί και να καλύψει για μία μέρα τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που σιτίζονται εκεί.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης συνεργάστηκαν με το Love Van για να ετοιμάσουν κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα λαχανικών και σάντουιτς με πραλίνα φουντουκιού!
Φορώντας γάντια και σε καθαρές επιφάνειες, έπλυναν λαχανικά, τα καθάρισαν και τα έκοψαν σε δίσκους κοπής ακολουθώντας τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των εθελοντών του The Love Van. Έριξαν τα υλικά στη μεγάλη κατσαρόλα που στήθηκε στο προαύλιο και τα τσιγάρισαν, τα ανακάτεψαν με τη μεγαλύτερη κουτάλα που είχαν δει ποτέ, υπολόγισαν τις ποσότητες για να μην ξεχειλίσει το φαγητό και να φτάσει για όλους και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την όλη διαδικασία! Περιμένοντας να γίνει το φαγητό, ζωγράφισαν με πολλή έμπνευση και αγάπη τα καπάκια των δοχείων, στα οποία τοποθετήθηκε εν τέλει το μαγειρεμένο φαγητό με τη βοήθεια όλων! Δοκιμάζοντας το τελικό αποτέλεσμα, φαγητό και επιδόρπιο, επικράτησε ενθουσιασμός με τη γεύση και συγκίνηση για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας απολαυστικής συνεργατικής προσπάθειας! Τέλος, το φαγητό, αλλά και το επιδόρπιο, μεταφέρθηκαν με πολλή προσοχή και αγάπη από τα παιδιά στο Σπίτι της Γαλήνης που στεγάζεται δίπλα στο σχολείο μας.
«Ευχαριστούμε θερμά το «The Love Van» που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας βοήθησε να κατανοήσουμε βιωματικά την έννοια της προσφοράς και να νιώσουμε τη χαρά της εθελοντικής ομαδικής εργασίας για ένα καλό σκοπό. Ευχαριστούμε, επίσης, τον πατέρα Γεώργιο Γιαννιό που συνετέλεσε στη διοργάνωση της δράσης, αλλά και τον πατέρα Χρήστο Μπούντη για τη συνεργασία και τη ζεστή υποδοχή και υποστήριξη των παιδιών μας και της πρωτοβουλίας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

The Love Van
Μια ιδέα, μια ομάδα, ένα βανάκι. Ένα βανάκι γεμάτο προσφορά και αγάπη, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, για το περιβάλλον και τα ζώα.
Το The Love Van ξεκίνησε το έργο του στις αρχές του 2020 με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν άμεση ανάγκη και να λειτουργήσει ως καταλύτης ευαισθητοποίησης σε θέματα που μας αφορούν όλους. Από την αρχή της λειτουργίας του έως σήμερα έχει ενεργοποιήσει περισσότερους από 150 εθελοντές και έχει βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες και ανθρώπους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το