Κόσμος

Το Λονδίνο εκπέμπει SOS: Ενας στους 30 έχει κορωνοϊό – Σε κατάσταση «μείζονος συμβάντος», λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κήρυξε κατάσταση «μείζονος συμβάντος» στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι.

«Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο Καν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς η Βρετανία βιώνει την πιο ασφυκτική πίεση από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία και ανάγκασε τις Αρχές να επιβάλουν πανεθνικό lockdown.

«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα Covid-19. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Έντονη πίεση στα νοσοκομεία του Λονδίνου
Ο ίδιος επισήμανε πως 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στην πρωτεύουσα, δηλαδή 35% περισσότερα απ’ ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

Οι εικόνες συνωστισμού που έκαναν τον γύρο του κόσμου στις 20 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιβολή νέων περιορισμών στο Λονδίνο, είχαν προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το