Τοπικά

«Το Λιμενικό έχει βάλει στο στόχαστρο τον αθλητισμό»: Διαμαρτυρία για πρόστιμα σε δρομείς, ποδηλάτες και ασθενείς

«Το Λιμενικό μας έχει βάλει στο στόχαστρο τον αθλητισμό και τους αθλητές» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κώστας Παλάντζας αναφορικά με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε δρομείς, ποδηλάτες αλλά και ασθενείς.
Σύμφωνα με τον κ. Παλάντζα «ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις» σημειώνοντας ότι εδώ και ένα χρόνο, ο αθλητισμός πλέον διώκεται και με πρόστιμα, συλλήψεις και δικογραφίες αντί να γίνει παρέμβαση στις πραγματικές συναθροίσεις.

Αναφερόμενος στο πρόστιμο που επιβλήθηκε σε δρομέα που δεν φορούσε μάσκα ενώ έτρεχε, ο πρόεδρος του ΣΔΥΒ δηλώνει ότι πίστευε πως οι αρχές θα αναγνώριζαν το λάθος που έγινε, επιβάλλοντας πρόστιμο βασιζόμενοι στη διάταξη που ισχύει για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λιμενικοί παρέβλεψαν την ακριβώς ίδια διάταξη που ισχύει για τους υπαίθριους χώρους και επιβάλλει οι αθλητές και αθλούμενοι να μη φοράνε μάσκα κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία φυσικά ίσχυε για την περίπτωσή του.
«Αντί αυτού διαβάσαμε πράγματα και θαύματα για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, και αυτό μας οδηγεί στη σύνταξη ενός ακόμη κειμένου στο οποίο εκτενώς θα αναφέρουμε σχετικά με το περιστατικό εναντίον του δρομέα, επίσης ένα ακόμη περιστατικό εναντίον άλλου δρομέα που έγινε τον Νοέμβριο και μάθαμε σήμερα, για το πρόστιμο που βεβαιώθηκε σε ασθενή το οποίο θεωρώ 100 φορές χειρότερο από κάθε άλλο περιστατικό καθώς επιβλήθηκε σε κάποιον που έκανε τη θεραπεία του, καθώς και για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ποδηλάτη επειδή έκανε το … λάθος να πηγαίνει αργά στην παραλία όπως κάνουμε όλοι όσοι περνάμε με ποδήλατο από εκεί ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος ατυχήματος με πεζούς/παιδιά, και του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή θεωρήθηκε ότι έκανε ποδήλατο για μετακίνηση και όχι για άσκηση» προσθέτει ο κ. Παλάντζας.
Ο ίδιος τονίζει πως το εξοργιστικό είναι ότι επιβάλλονται πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις ή σε άλλα μεμονωμένα άτομα, δίκαια ή άδικα, επειδή ο μεμονωμένος πολίτης έχει ελάχιστη δυνατότητα αντίδρασης, αλλά κανείς δεν τολμά να παρέμβει σε περιοχές συνωστισμού εκατοντάδων ατόμων που κάθονται πχ στα πεζούλια, επειδή αν πάει κάποιος να βάλει εκεί πρόστιμο, αρκεί μια λεκτική διαμάχη ή ένα σπρώξιμο από μία από τις δύο πλευρές, για να γίνει Νέα Σμύρνη.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παλάντζας σημειώνει:
«Έτσι πάντα την πληρώνει ο δρομέας ή ο πεζός, ή άντε ένας που κάθεται μόνος του στο παγκάκι. (για το ότι ο κόσμος κάθεται στα πεζούλια, τον δικαιολογώ. Είναι αδύνατο να μείνει ένα χρόνο στο σπίτι. Ήταν ευθύνη της Πολιτείας να τον είχε κάνει από χρόνια να ασκείται αντί να κάθεται, αλλά η Πολιτεία πάντα απαξιούσε, όπως βλέπουμε πιο χαρακτηριστικά από ποτέ, τώρα. Όσοι κάνουμε αθλητισμό, ξεκινήσαμε από οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην της ανύπαρκτης παρότρυνσης της Πολιτείας. Χαίρομαι που ο σύλλογός μας συμβάλλει σε αυτό και φέρνει συνέχεια νέα άτομα στον χώρο, έστω και αν κατηγορούμαστε ως διοργανωτές ανύπαρκτων συναθροίσεων)».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το