Άρθρα

Το κοινωνικό παντοπωλείο και η πολιτική Μαυρογιαλούρου

Του Απόστολου Παπατόλια 

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής του δήμου Ρήγα Φεραίου να επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου αυτοπροβολή εκμεταλλευόμενοι την προσφορά συμπολιτών, εταιριών και προσώπων του δημόσιου βίου της χώρας. Η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά προς τον συνάνθρωπο πρέπει να γίνεται με διάθεση προσφοράς και ταπεινότητας κάτι που είναι εντελώς άγνωστο για τους διοικούντες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας. Ο κ. Νασίκας αφού φωτογραφήθηκε μπροστά από μια κλούβα μανταρίνια μέχρι και στα φορτηγά των εταιριών που πρόσφεραν τα αγαθά τους, για τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες χθες έφτασε στο αποκορύφωμα του λαϊκισμού. Η βουλευτής της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή με ανάρτηση της ευχαρίστησε την εταιρεία Εύρηκα για τα αγαθά που προσέφερε στην δομή του δήμου μας.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του κοινωνικού παντοπωλείου απέκρυψε να αναφερθεί στην εταιρεία όπως έκανε και προ ημερών για την προσφορά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους, και έκανε φωτογράφιση έξω από την δομή με τα στελέχη την νεολαίας της τοπικής Ν.Δ. και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Βελεστίνου. Όλες αυτές τις μέρες ο κ. Νασίκας δεν συγκάλεσε ούτε ένα Δ.Σ. των μελών της δομής που συμμετέχουμε από την μείζονα αντιπολίτευση, δηλαδή ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πάσχος και εγώ προσωπικά, για να καταγράψουμε με πλήρη διαφάνεια τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη για βοήθεια, και να προχωρήσουμε στην καταγραφή των προσφορών που έρχονται στην δομή του δήμου μας.

Το ότι το κτήριο είναι ιδιοκτησία του κ. Νασίκα  δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ιδιοκτησιακή αντίληψη και στην λειτουργία της δομής. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με την μορφή τηλεδιάσκεψης, καταγγείλαμε τον τρόπο λειτουργίας αλλά από τον κ. Νασίκα δεν πήραμε καμία απάντηση, παρά μόνο την δέσμευση του για να ξεκινήσουν τα διοικητικά συμβούλια στην δομή το νέο έτος, αν… και όποτε… αφού τελειώσει όλη η διαδικασία της προσφοράς των αγαθών. Εύλογα λοιπόν γεννούνται ορισμένα ερωτήματα. 1) Γιατί δεν έγιναν διοικητικά συμβούλια από τον Σεπτέμβριο μήνα ώστε να καταγραφούν οι οικογένειες και τα προϊόντα ? 2) Ποιοί είναι υπεύθυνοι για την παράδοση των προϊόντων στους συμπολίτες? 3) Προς τι η απόκρυψη της προσφοράς των εταιρειών Εύρηκα & “Σταύρος Νιάρχος”? 4) Γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε σαν μέλη του Δ.Σ. για την παραλαβή και καταγραφή των προϊόντων και ειδοποιήθηκε η τοπική ΟΝΝΕΔ και η δημοτική κοινότητα Βελεστίνου? Ευχόμαστε από το νέο έτος να λειτουργήσει η δομή δημοκρατικά και αξιοκρατικά με πλήρη διαφάνεια και ο κ. Νασίκας να συγκαλέσει άμεσα Δ.Σ. για να ενημερώσει τα μέλη για την πορεία της. Μακάρι να έχει το πολιτικό ανάστημα να εμφανιστεί ο ίδιος στο Δ.Σ. και όχι η διορισμένη υποψ. Δημοτική σύμβουλος που έχει τοποθετήσει στην κεφαλή της νευραλγικής δομής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το