Πολιτισμός

Το κλασικό παραμύθι «Πινόκιο» στη σκηνή του «Αχίλλειον»

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, πιστό στο ραντεβού με τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, συνεχίζει με σεβασμό και συνέπεια τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και τη φετινή θεατρική χρονιά. Έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν σε όλη την Ελλάδα οι παιδικές παραστάσεις «Ο Λύκος & τα 3 γουρουνάκια» και «Η Κοκκινοσκουφίτσα & Ο Καλός Λύκος» έρχεται για 11η χρονιά στον Βόλο, σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, με το νέο του αριστούργημα «Πινόκιο», με δύο παραστάσεις, στις 17.15 και στις 19.15, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».
Η πασίγνωστη ιστορία του Πινόκιο. Σε μια θεατρική μεταφορά από το Μικρό Θέατρο Λάρισας. Ο Πινόκιο είναι ο ήρωας που αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους. Από την ελεύθερη βούληση και την ανεξαρτησία που του χαρίζεται, καλείται να αποδείξει πως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο. Μέσα από τις διάφορες «προκλήσεις» που συναντά στον δρόμο του, ο μικρός φίλος των παιδιών, πρέπει να καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της ζωής. Οι αστείες καταστάσεις και οι περιπέτειες στην καθημερινότητά του, τον οδηγούν στην απόδειξη πως μόνο με απόλυτη εσωτερική δύναμη γίνονται όλα πραγματικότητα.

Ένα κούτσουρο αποκτά ζωή από την μπλε νεράιδα. Ο Τζεπέτο φτιάχνει μια μαριονέτα και της δίνει το όνομα Πινόκιο. Μπαμπάς και γιος δοκιμάζονται μέρα με τη μέρα να τελειοποιήσουν την ευχή τους και ο Πινόκιο να γίνει ένα κανονικό παιδάκι. Το κλασικό παραμύθι του πασίγνωστου συγγραφέα Carlo Collodi. Η συνέχεια επί σκηνής.

Συντελεστές παράστασης:
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ιωάννα Δαρμή, Νίκος Παπαγιάννης, Μαρίνα Μπασέτα, Άννα Μωραΐτου.
Σκηνοθεσία Γιώργος Πούλης, σκηνικά Γιώργος Κιτσούλης, δημόσιες σχέσεις Μικρό Θέατρο, σχεδιασμός φωτισμών Δημήτρης Νίκου, γραφιστικά Στέλιος Καλογεράκης, διασκευή Γιώργος Πούλης, κοστούμια Μάξιμος/Σήλια Atelier, ηλεκτρονική προπώληση viva.gr, ειδικές κατασκευές Χρήστος Δελητζάνης, μουσική επιμέλεια Θύμιος Βουντάς, διάρκεια 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα), παραγωγή Μικρό Θέατρο Λάρισας, προπώληση 8 ευρώ, ταμείο 10 ευρώ (από 2 ετών και άνω), πληροφορίες 6974797109. Προπώληση κατάστημα Κεχαΐδης, τηλ. 2421037891.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το