ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοπικά

Το ΚΚΕ για τα επεισόδια στη ΔΕΥΑΜΒ

IMG_20150313_111251

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα ΜΑΤ και ο Δήμαρχος Μπέος με την ιδιωτική εταιρεία security, χέρι – χέρι στον αυταρχισμό και την καταστολή», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ για τα σημερινά επεισόδια έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ, υποστηρίζοντας ότι στόχος και των δυο πλευρών είναι «να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης της ΔΕΥΑΜΒ, τη συνέχιση της λειτουργίας της με ανταποδοτικά κριτήρια, για να συνεχίσει να χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου».

Η ανακμοίνωση:

Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ακριβώς κατά τα πρότυπα της προηγούμενης κυβέρνησης έστειλε τα ΜΑΤ σε προγραμματισμένη διαδήλωση με εντολή να αποκλείσει την κινητοποίηση, να απαγορεύσει τη διέλευσή της σε συγκεκριμένους δρόμους και με τη χρήση χημικών να χτυπήσει τους συγκεντρωμένους. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει πιστά την εφαρμογή του σχεδίου «νόμος και τάξη» της προηγούμενης κυβέρνησης με την καταστολή και τον αυταρχισμό
Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Μπέο, που πίσω από τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης έβαλε ιδιωτική εταιρεία security με σκοπό να αποκλείσει το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ και να αντιμετωπίσει τη σημερινή συγκέντρωση. Η ενέργεια αυτή έρχεται σα συνέχεια της βαθιά αντεργατικής και αντιλαϊκής στάσης της δημοτικής αρχής, που στηρίχτηκε από τη ΝΔ.
Από κοινού η συγκυβέρνηση με τα ΜΑΤ και ο Δήμαρχος με την ιδιωτική εταιρεία security, με το σημερινό σχεδιασμό που υλοποίησαν, τη χρήση χημικών σε συγκέντρωση και τον αποκλεισμό ενός δημοτικού κτιρίου, θέλησαν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης της ΔΕΥΑΜΒ, τη συνέχιση της λειτουργίας της με ανταποδοτικά κριτήρια, για να συνεχίσει να χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου.
Το σχέδιο «νόμος και τάξη» πάει μαζί με τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να ακυρώσει με την πάλη του τον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν το κράτος και η τοπική διοίκηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το