Τοπικά

Το ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας κατά του Βουλευτή Κ. Μαραβέγια για την επίθεση στις νοσηλεύτριες

«Έκπληξη μας προκάλεσε η εξωφρενική τοποθέτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ Κων. Μαραβέγια στην Βουλή, όσον αφορά τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων και την στοχοποίηση του κλάδου που αριθμεί περισσότερους από 43 χιλ. εργαζόμενους προτείνοντας την άμεση εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας.
Όπως τονίζεται, «από τα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΉΜΑΤΑ περάσαμε στην εκδήλωση των πραγματικών προθέσεων σχετικά με την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Ε.Σ.Υ. Ξέχασε ο κος Μαραβέγιας να αναφερθεί στις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση.
Στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με την αναστολή λειτουργίας τμημάτων, την δημιουργία πρόχειρων μονάδων εντατικής θεραπείας χωρίς το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό και με την μείωση των χειρουργείων, την υπολειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων ,έμειναν ξεκρέμαστοι ασθενείς με χρόνια νοσήματα με σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρά τα μεγάλα λόγια επικεντρώθηκε μόνο σε προσλήψεις λίγων συμβασιούχων και επικουρικών.
Οι εκκλήσεις των υγειονομικών για πραγματική θωράκιση του ΕΣΥ με την αναγκαία χρηματοδότηση και την ενίσχυση του με μόνιμο προσωπικό, αλλά και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας έπεσε στο κενό.
Στο ήδη υποστελεχωμένο και σε κατάσταση επαγγελματικής εξουθένωσης προσωπικό ήρθε να προστεθεί και η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.
Η έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής προετοιμασίας για την διαχείριση της κατάστασης από πλευράς υπουργείου , αντιμετωπίστηκε σοβαρά και υπεύθυνα από την Νοσηλευτική υπηρεσία δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις .που όχι μόνο ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν ,αλλά υπερβαίνοντας ευατούς ,καινοτόμησαν και επιτέλεσαν μέχρι τώρα, με απόλυτη επιτυχία το έργο τους και σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει στο να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ.
Και ενώ θα έπρεπε να επιβραβευτεί όλη αυτή η προσπάθεια με την επιβαλλόμενη ένταξη των Νοσηλευτών στα Βαρέα και ανθυγιεινά η ως άνω δήλωση δημιουργεί ακράδαντα την πεποίθηση ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι η φυσική συνέπεια της βούλησης της κυβέρνησης να απαξιώσει και να εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας, εκποιώντας το, προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων υγείας, κλονίζοντας το Νοσηλευτικό κλάδο που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του συστήματος αυτού .
Επιβάλλεται η δημόσια συγγνώμη για την αποκατάσταση του κύρους της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας των Νοσηλευτών, οι οποίοι με αξιοπρέπεια και ήθος αγωνίζονται καθημερινά με γνώμονα την συνεχόμενη επιστημονική κατάρτιση και γνώση.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει τους Νοσηλευτές ,να απαξιώνει το έργο και την προσφορά τους. Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου για την αποκαθήλωση της εσφαλμένης εντύπωσης που δημιουργήθηκε ,όντας ο ίδιος γνώστης και μάρτυρας της Νοσηλευτικής προσπάθειας στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το