Τοπικά

Το ΚΗΦΗ Βόλου τίμησε τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου τίμησε τους ήρωες της επανάστασης με ένα αφιέρωμα στην μνήμη τους στον χώρο της δομής.
Η δομή ανήκει στην ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο στο πλαίσιο του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Θεσαλλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ–ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».
Ωφελούμενοι και προσωπικό συμμετείχαν απαγγέλοντας ποιήματα, τραγουδώντας επετειακά τραγούδια και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς. Οι ηλικιωμένοι με βαθιά συγκίνηση ταξίδεψαν το κοινό χρόνια πίσω στο παρελθόν, μνημονεύοντας την άρνηση της Ελλάδας στις Ιταλικές αξιώσεις, που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μεταξά. Η άρνηση αυτή είχε ως συνέπεια την είσοδο της χώρας στον Β Παγκόσμιο πόλεμο του 1940. Πολλοί από τους ωφελούμενους, νοσταλγώντας δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν στο πεδίο της μάχης, αναπόλησαν την φρίκη του πολέμου, που έχει μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.
Το αφιέρωμα έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. Οι ηλικιωμένοι αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους τις όμορφες σημαίες που οι ίδιοι κατασκεύασαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το