Άρθρα

«Το καράβι της Περιφέρειας πρέπει να αλλάξει ρότα»

Της Χρύσας Τσαγανού – Βασιλικού*

H Περιφέρεια Θεσσαλίας πρέπει να αλλάξει ρότα και από την 1η του Σεπτέμβρη να μπουν σε σειρά τα προβλήματα που υπάρχουν στη Μαγνησία και να κερδηθεί το στοίχημα του ΕΣΠΑ τονίζει σε άρθρο της η Χρύσα Τσαγανού-Βασιλικού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας με τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα.
«Πέρασαν 5 χρόνια χωρίς να υπάρχει, ούτε σοβαρός σχεδιασμός, ούτε προτεραιότητες για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων. Όλα κινούνται στον αυτόματο πιλότο και αυτή η πορεία πρέπει να αλλάξει.
Το καράβι της Περιφέρειας με τις χαμηλές απορροφήσεις οδεύει ολοταχώς στα βράχια και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Την 1η του Σεπτέμβρη, μετά τις εκλογές της Κυριακής πρέπει να γίνει μια γενναία επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς όπου επικρατεί στασιμότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτή την αλλαγή είναι οι πολίτες να στηρίξουν εκείνους που πραγματικά πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσουν την Περιφέρεια σε ασφαλές λιμάνι και όχι σε όσους την βλέπουν ως κομματικό λάφυρο.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε απέναντι στο συγκεντρωτικό κράτος που συντηρεί το πελατειακό κράτος και με τη σειρά του το πελατειακό κράτος το συγκεντρωτικό, σε μια σχέση που λειτουργεί αμφίδρομα παρασιτικά για τη δημοκρατία και την ευημερία της κοινωνίας μας. Στις ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας αντιληφθεί έγκαιρα ότι η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων μόνο προς όφελος των κοινωνιών μπορεί να λειτουργήσει, πέτυχαν να δημιουργήσουν ισχυρές τοπικές και περιφερειακές αρχές που λύνουν προβλήματα. Είναι καιρός να παραδειγματιστούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Η παράταξή μας και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή την Κυριακή.

*Η Χρύσα Τσαγανού – Βασιλικού είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το