Τοπικά

Το καλοκαίρι η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας στη Μαγνησία “Θ”

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας με συγχωνεύσεις Τμημάτων. Μάλιστα η αναδιάρθρωση θα γίνει πιλοτικά για τη Μαγνησία, μαζί με τη Λάρισα, τη ΓΑΔΑ (Αττική), την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.
Στα χαρτιά, η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει ήδη ολοκληρωθεί κι απομένει η νομιμοποίηση του σχεδίου και η έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής.
Ωστόσο η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα γίνει οριζόντια.
Θα προηγηθεί ένα μεταβατικό στάδιο, ώστε να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα, κυρίως σε ότι αφορά στο πρόσημο της αστυνόμευσης και της μάχης με το έγκλημα κατά της περιουσίας. Η συγκριτική μελέτη θ’ αφορά επίσης στην εξοικονόμηση προσωπικού, που θα διατεθεί σε καθήκοντα αστυνόμευσης, αλλά και οικονομικών πόρων από την μείωση των ενοικιαζόμενων κτιρίων.
Στην περίπτωση που το πρόσημο όπως αναμένεται, είναι θετικό, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις προκληθούν, είτε υφίστανται από εκπροσώπους και φορείς στη Μαγνησία, ώστε να ολοκληρωθεί πιθανόν μετά το τέλος της διανυόμενης χρονιάς το νέο μοντέλο της Αστυνομίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ένα τα Αστυνομικά Τμήματα Βόλου-Ν. Ιωνίας και στο Αλιβέρι

Όπως είχε δημοσιοποιήσει η «Θ», το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τη Μαγνησία προβλέπει την συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου με αυτό της Ν. Ιωνίας και την συστέγασή τους στο αστυνομικό μέγαρο, στην περιοχή Αλιβερίου Ν. Ιωνίας.
Ειδικότερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει:
-Συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου με αυτό της Ν. Ιωνίας και δημιουργίας ενός Τμήματος, που θα ονομάζεται Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και θα στεγάζεται στο αστυνομικό μέγαρο, στην περιοχή Αλιβερίου Ν. Ιωνίας.
Σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου στεγάζεται στην οδό Αλεξάνδρας με Κουμουνδούρου, σε κτίριο που είναι δωρεά.
-Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών θα υπαχθεί διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, παύει δηλαδή να είναι διοικητικά αυτόνομο.
-Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων μετονομάζεται σε Τμήμα Τροχαίας ΠΑΘΕ Μαγνησίας.
-Ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς καταργείται και εντάσσεται διοικητικά και λειτουργικά στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, το οποίο μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου.
-Το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών μετονομάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και θα καταβληθεί προσπάθεια να μεταστεγαστεί στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Μηλεών.
-Καταργείται ο αστυνομικός σταθμός Καναλίων και εντάσσεται διοικητικά και λειτουργικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, που θα μετονομαστεί σε Α.Τ. Ρήγα Φεραίου.
-Καταργούνται οι αστυνομικοί σταθμοί Ν. Αγχιάλου και Σούρπης και εντάσσονται διοικητικά και λειτουργικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
–Υποβαθμίζεται το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου σε Σταθμό Τουριστικής Αστυνομίας και υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που θα αναλάβει τη διοικητική του υποστήριξη.
Με την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης υπολογίζεται ότι θα γίνει εξοικονόμηση 47 αστυνομικών, κυρίως από την συγχώνευση των Α.Τ. Βόλου και Ν. Ιωνίας, που είναι το 10% της υπηρετούσας σήμερα δύναμης αστυνομικών στη Μαγνησία.
Οι αστυνομικοί σταθμοί που καταργούνται, δεν λειτουργούσαν οι περισσότεροι, ενώ παράλληλα με την εξοικονόμηση αστυνομικών, καταβάλλεται προσπάθεια εξοπλισμού με νέα οχήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το