Τοπικά

Το Γυμνάσιο Αγριάς συγκεντρώνει παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ανακύκλωση

Στο πλαίσιο των δράσεων που προγραμματίζει για τη φετινή σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Αγριάς, θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά η ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Φέτος, μάλιστα, η δράση σχετίζεται και με το τρέχον πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο “Active,Creative,Enterprising” που, μεταξύ άλλων, έχει στόχο να ενισχύσει εθελοντικές, δημιουργικές, δράσεις μαθητών στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Υπεύθυνος για την ημέρα ανακύκλωσης είναι ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Τηλέμαχος Μαγαλιός.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο του σχολείου, όπου καθηγητές και μαθητές θα συγκεντρώσουν παλιούς και χαλασμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και εξαρτήματα τους και, αφού τα καταγράψουν, θα παραδοθούν για ανακύκλωση.

Για το λόγο αυτό, η διεύθυνση του σχολείου καλεί όλους τους μαθητές της Αγριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής να παραδώσουν στο Γυμνάσιο Αγριάς (Αριστοτέλους & Πλάτωνος) οποιοδήποτε εξάρτημα ή υπολογιστή σε αχρησία διαθέτουν, έως τις 12 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η δράση.

Την ίδια μέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και ομιλία με θέμα « Ηλεκτρονικά απόβλητα και ανακύκλωση, περιορίζοντας τη βιομηχανική ρύπανση», με εισηγητή τον Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής, ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το