Πολιτισμός

Το Γηροκομείο Βόλου «ταξιδεύει» στους Δελφούς – Δημιουργίες από τον φακό του Παν. Ανδριώτη

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του», στην οποία συμμετέχουν 68 φωτογράφοι με 190 φωτογραφίες.
Στην έκθεση συμμετέχει ο Παναγιώτης Ανδριώτης με φωτογραφίες του από την 4η έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Γηροκομείο Βόλου.
Το θέμα στην τέχνη δεν είναι παρά η αφορμή. Το έργο ενσωματώνει, αλλά και υπερβαίνει το θέμα. Το «τι» υποτάσσεται λογικά στο «πώς». Χωρίς όμως θέμα, τέχνη δεν μπορεί να υπάρξει. Η επιλογή του βέβαια μπορεί να οφείλεται σε πολύ διαφορετικούς λόγους. Τύχη, εμμονές, ευκαιρία και τόσα άλλα. Η υιοθέτηση, όμως, ενός θέματος από τον δημιουργό (για οποιοδήποτε λόγο και αν έγινε) προσδίδει σε αυτό τη σημασία μιας πυξίδας. Στο κατώφλι της ωριμότητας ο καλλιτέχνης θα συνειδητοποιήσει ότι θέμα, τελικά, δεν μπορεί να είναι παρά ο εαυτός του. Παρόλα αυτά θα αγαπάει περισσότερο εκείνα τα θέματα που του αποκάλυψαν αυτή την αλήθεια και τον βοήθησαν να την εκφράσει.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν φωτογραφίες από 68 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα. Οι φωτογράφοι συμμετείχαν τον προηγούμενο Μάιο από 19-21 στο σεμινάριο φωτογραφίας που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς και δίδαξε ο φωτογράφος-συγγραφέας Πλάτων Ριβέλης. Από το αποτέλεσμα του σεμιναρίου προέκυψε ένα αξιόλογο φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου στους Δελφούς.

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 1977. Χαϊδάρι, Παπάδος Λέσβου, Αντικύθηρα, Μύρινα Λήμνου, Κως, Βόλος οι πόλεις και τα χωριά́ όπου έζησε και μεγάλωσε. Ένα παζλ από́ ετερόκλητες εικόνες αποτελούν τις παιδικές και εφηβικές του μνήμες. Αγαπημένο του χόμπι πριν τον κερδίσει η φωτογραφία, το σκάκι, αρχικά́ ως αθλητής και αργότερα ως δάσκαλος. Με τη φωτογραφία ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του έχουν διακριθεί́ σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το «Γηροκομείον Βόλου» αποτελεί́ την 4η ατομική́ του έκθεση φωτογραφίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στον Βόλο ως ηλεκτρολόγος στον Δήμο Βόλου. Είναι ενεργό μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου και της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το