Τοπικά

Το «έτσουξαν» οι Βολιώτες και κατέληξαν… στο ΤΕΠ

 

Μετά από δύο χρονιές καραντίνας οι Βολιώτες φέτος, αποφάσισαν να πιούνε λίγο παραπάνω φέτος τις γιορτές, με αποτέλεσμα το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου, να δεχτεί αρκετά περιστατικά μέθης.
Το αλκοόλ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής, ειδικά την περίοδο των εορτών και δεν είναι τυχαίο ότι τον Δεκέμβριο η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνεται τουλάχιστον κατά 20%.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Θ», οι Βολιώτες το έριξαν έξω φέτος στις γιορτές, καταναλώνοντας παραπάνω από το κανονικό ποσότητες αλκοόλ. «Τα δύο χρόνια καραντίνας με τον κορωνοϊό δεν είχαμε περιστατικά. Φέτος, θυμηθήκαμε λίγο τα χρόνια προ covid όπου ξημερώματα Πρωτοχρονιάς κατέφθαναν στα ΤΕΠ περιστατικά – μονοψήφια στον αριθμό – που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, με εμετούς και χρειάζονταν την παροχή Α’ Βοηθειών» ανέφεραν γιατροί του Νοσοκομείου.
Τα περιστατικά κατανάλωσης αλκοόλ τόσο παραμονή όσο κι ανήμερα Πρωτοχρονιάς ήταν περισσότερα από τις δύο προηγούμενες χρονιές, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κι από τις κλήσεις που δέχθηκε το ΕΚΑΒ για μεταφορά νεαρών κυρίως, από νυχτερινά κέντρα στο Νοσοκομείο Βόλου, που ήταν σε κατάσταση μέθης κι έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ας μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει διαφορά προβλήματα, ιδιαίτερα στο γαστρεντερικό σύστημα.
Οι ειδικοί προτείνουν να υπάρξει έλεγχος στην κατανάλωση του αλκοόλ. Το αλκοόλ επηρεάζει κάθε άνθρωπο διαφορετικά, διότι είναι πολλοί οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η απορρόφηση και ο μεταβολισμός του από τον οργανισμό, όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο, η λήψη φαρμάκων, το είδος του ποτού καθώς και η ταχύτητα κατανάλωσής του.
Σε περίπτωση που κάποιος καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, επιβάλλεται η κατανάλωση αρκετής ποσότητας υγρών (νερό) για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, ένα ελαφρύ γεύμα, αποφυγή των λιπαρών τροφών, όχι λήψη χαπιών με άδειο στομάχι και όχι κατανάλωση καφέ γιατί μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας, αντ’ αυτού προτείνεται ένα φλιτζάνι τσάι με λίγο μέλι.

Share
Ετικέτες: ΤΕΠ

Πρόσφατα άρθρα

Καλάθι Χριστουγέννων: Μέχρι πότε θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ

Σε ισχύ είναι μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου το «Καλάθι του Χριστουγέννων», στα σούπερ μάρκετ…

28 Δεκεμβρίου 2023

Αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπιακού οι φίλαθλοί του

Το 2023 φεύγει με τον Ολυμπιακό Βόλου να βρίσκεται στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ. Οι…

28 Δεκεμβρίου 2023

Τσιόδρας: Δεν ανοίγουν πριν τις 12 Φεβρουαρίου τα γήπεδα

«Όταν λαμβάνεις τώρα κάποια μέτρα που είχαν εξαγγελθεί και δεν είχαν εφαρμοστεί στο ενδιάμεσο -πήγαιναν…

28 Δεκεμβρίου 2023

Αποχαιρέτησε το 2023 με εύκολη νίκη επί του ΣΚ Ιωάννινα η Ανόρθωση

Με μία εύκολη νίκη αποχαιρέτησε το 2023 η Ανόρθωση στην Α2 Γυναικών. Στο πλαίσιο της…

28 Δεκεμβρίου 2023

Γερμανία: Εδώ και 9 χρόνια, ούτε ένα όχημα δεν έχει περάσει από τον τεράστιο αυτοκινητόδρομο – «φάντασμα»

Περίπου 9 χρόνια έχει να περάσει όχημα από τον τεράστιο αυτοκινητόδρομο - «φάντασμα» ή «στοιχειωμένο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλη διάκριση για Καρατσιβή και Καλαϊτζογλίδη της Νίκης στην τεχνική κολύμβηση

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση χάρισε η τεχνική κολύμβηση στη Νίκη. Η αθλήτριά της, Αθανασία Καρατσιβή…

28 Δεκεμβρίου 2023