Τοπικά

Το Εργατικό Κίνημα στο Βόλο τιμά … διασπασμένο την Πρωτομαγιά

Με τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις θα τιμηθεί  σήμερα στο Βόλο, η Εργατική Πρωτομαγιά. Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο με την ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία του ΠΑΜΕ και του Ταξικού Συντονισμού, ετοιμάζουν τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις
Η συγκέντρωση του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 το πρωί, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσουν πορείες προς το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Η συγκέντρωση του Ταξικού Συντονισμού στο Βόλο, θα γίνει στα ΕΛΤΑ (Αγ. Νικολάου – Δημητριάδος), στις 10 το πρωί.

Κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ιστις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της:

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για ενότητα και αγώνα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο επιτίθενται στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος εντείνοντας την εκμετάλλευση και τις ανισότητες.
Σε μια εποχή που η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για μείωση των ωρών εργασίας σε συνδυασμό με καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα.

Σήμερα στη χώρα μας δίνεται μια μεγάλη μάχη. Απέναντι στις αγορές, τους διεθνείς και εγχώριους εκπροσώπους του κεφαλαίου και τα πολιτικά τους φερέφωνα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιθυμούν τη συνέχιση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Για την αύξηση των μισθών, την αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και τη διεύρυνσή του. Για να συμπεριλάβει τους «αόρατους» εργαζόμενους στην επισφάλεια, την ενοικίαση, τις εργολαβίες. Τους άνεργους και τις άνεργες. Για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα βασίζεται στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς φτώχειας, αλλά στην αξιοπρεπή εργασία για όλες και όλους.

Την επιτακτική ανάγκη για μαζική συμμετοχή στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βόλου στην πλατεία Ελευθερίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα πολιτική που θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο και θα έχει επίκεντρο τις επενδύσεις και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας:

«Η 1η Μάη καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια ημέρα εργατών σε ανάμνηση του μακελειού του Σικάγο το 1896 όπου οι εργάτες διαμαρτύρονταν υπέρ της
διεκδίκησης της οκτάωρης εργασίας, της ανάπαυσης την Κυριακή και των καλύτερων εργασιακών συνθηκών.

Η επέτειος βρίσκει την χώρα μας αλλά και την Μαγνησία με ακόμα λιγότερους εργαζόμενους.
Τα χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλήξει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τις αμοιβές και το ωράριο των εργαζομένων, το ασφαλιστικό, την πρόνοια.
Χρειαζόμαστε νέα πολιτική, χρειαζόμαστε το «Σχέδιο Ελλάδα» που θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που θα έχει επίκεντρο τις επενδύσεις και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Συνεπώς καθίσταται επιτακτική ανάγκη η μαζική, συνειδητή συμμετοχή στο αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καλεί τους δημοσιογράφους της Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς που έχουν εξαγγελθεί, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές όλων των άλλων εργαζόμενων στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Ευβοίας, παλεύει και διεκδικεί για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα και με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ:

 • Δουλειά για όλους με πλήρη απασχόληση και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
  • Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλους.
  • Αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.
  • Σεβασμό στην ανεξαρτησία και την ελευθερία του λόγου των δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις Αρχές Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το