Τοπικά

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Καμιά νομική διαφορά και κανένα «Δίκαιο», που επιχειρείται να επιλυθεί ή να αποδοθεί, καθιστώντας μια ολόκληρη πόλη και τους εργαζομένους μιας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινής Ωφελείας (όπως η ΔΕΥΑΜΒ) «ομήρους» των (οποιωνδήποτε) οικονομικών συμφερόντων, δεν μπορεί να έχει ηθικό ή δικαστικό έρεισμα, τονίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου:
Πόσο μάλλον όταν αδίστακτα αποτολμάται η «σφράγιση» των οικονομικών «κρουνών» μιας ζωτικής για την πόλη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης,, με στόχο την «μετάγγιση» ζείδωρων πόρων από τα ταμεία της, με την …επίκληση της διεκδίκησης οφειλομένων.
Το ΕΚΒ, δίχως να μπαίνει στην ουσία της διαδικαστικής κόντρας ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ θεωρεί απαράδεκτη και καταδικάζει την κίνηση της κατασκευαστικής Εταιρίας να επιβάλει στην εμφανιζόμενη ως οφειλέτιδα ΔΕΥΑΜΒ ταμειακή «στρόφιγγα», με αποτέλεσμα την «αποστράγγιση» των διαθεσίμων της για την μισθοδοσία των εργαζόμενων και για την εκτέλεση βασικών έργων για το δίκτυό της στην πόλη.
Με κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, το ρεύμα, η Υγεία δεν μπορεί να παίζει κανείς. Και αυτό είναι χρέος και της Δικαιοσύνης να μην το επιτρέψει”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το