Τοπικά

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πλευρό του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων – Θα μεταφέρει στα υπουργεία τα αιτήματά του

Άμεση συνάντηση με τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών θα επιδιώξει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ώστε να μεταφέρει τα αιτήματα του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων & Γραφείων «Η Μαγνησία». Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, η πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Θέκλα Καμμένου και ο Οικονομικός Επόπτης Νίκος Αγγελέτος με τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Χρήστο Κορωναίο, Αθανάσιο Σιμώτα και Ιωάννη Τσινή.

Τα μέλη του προεδρείου ξεκίνησαν την επικοινωνία των αιτημάτων τους με μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους του Βόλου και συνεχίζουν τις επαφές τους με φορείς της περιοχής.
Μεταξύ των κύριων ζητούμενών τους η αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων (όπως συνέβη άλλωστε και στην περίπτωση της Γερμανίας), η μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στις οδικές μεταφορές στο 13%, το πάγωμα πληρωμής τρεχουσών οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ως το καλοκαίρι του 2021, η μείωση των τελών κυκλοφορίας και η παρέμβαση του κράτους για την εξίσωση των ασφαλίστρων με τα ΚΤΕΛ.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων ζητούν την πληρωμή των διοδίων σε αναλογία με τις θέσεις και όχι με το ύψος του οχήματος, την παράταση του ορίου ηλικίας διαγραφής των τουριστικών λεωφορείων, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Τέλος, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου εστίασαν και στο ζήτημα της υποκλοπής έργου από τα υπεραστικά λεωφορεία. Μεταξύ άλλων, ζητούν την παρέμβαση των Υπουργείων Μεταφορών και Παιδείας για το θέμα των σχολικών εκδρομών και μισθώσεων λεωφορείων ώστε να ξεκαθαριστεί άμεσα το έργο των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του ο κ. Μπασδάνης, χαρακτήρισε καταφανώς δίκαια τα αιτήματά τους, σημειώνοντας ότι ο κλάδος τους ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη συνάντηση θα πρέπει -σε αυτή την φάση τουλάχιστον- να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ώστε τουλάχιστον το 2021 –καθώς το 2020 θεωρείται χαμένη χρονιά- να βρει τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου όρθιους.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματα του κλάδου προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το