Τοπικά

Το ελαιόλαδο ενώνει τον Βόλο με την Τεργέστη

DT

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 9η Διεθνή Έκθεση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου OLIOCAPITALE, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας 7-10 Μαρτίου 2015. Οι συμμετέχοντες εξεπλάγησαν ευχάριστα με τους πολυάριθμους επισκέπτες και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα εκτιθέμενα προϊόντα.
Στην αποστολή συμμετείχαν και φιλοξενήθηκαν στο εκθεσιακό περίπτερο του Επιμελητήριο Μαγνησίας και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Βόλου οι επιχειρήσεις:
• ΛΥΧΝΑΡΑΣ Α.Ε.
• ΣΙΑΜΑΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
• ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΗΛΙΟΥ & Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Η OLIOCAPITALE, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου, φέτος σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία τόσο από άποψη συμμετοχών, όσο και από άποψη επισκεψιμότητας.
Παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιήθηκαν πολλές b2b συναντήσεις των συμμετεχόντων με ξένους αγοραστές καθώς και events και εκδηλώσεις γαστρονομίας από τη Σχολή Μαγειρικής της OLIOCAPITALE.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην ιταλική πόλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Νικόλαο Αγγελέτο και τον πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Βόλου κ. Γιώργο Μαλαμάκη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Τεργέστης κ. Antonio Paoletti. Αντάλλαξαν απόψεις και κατέληξαν ότι είναι η αρχή μιας σχέσης συνεργασίας που θα αγγίξει την Τεργέστη και τον Βόλο σε περισσότερα από ένα μέτωπα, ξεκινώντας από εκείνο του ελαιολάδου. Ο κ. Μπασδάνης διαβεβαίωσε τον κ. Paoletti ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα επιστρέψει στην OLIOCAPITALE με μεγαλύτερο χώρο και ενδεχομένως με ένα αφιέρωμα στη Μαγνησία ή και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το