Τοπικά

«Το διαρκές έγκλημα στον ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ, έχει στη σφραγίδα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ»

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Βόλου πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς και Γιάννα Παπαδημητρίου με κλιμάκιο της Τ.Ο. Μαγνησίας με επικεφαλής τον Απόστολο Νάνο, στέλεχος του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις δεκάδες συζητήσεις με τους υπαλλήλους, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ως αποτέλεσμα των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων όλων των κυβερνήσεων.

«Αποδείχτηκε, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τα νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, πως ο στόχος τους είναι κοινός: η πλήρης ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».
«Το διαρκές έγκλημα στον ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ, έχει στη σφραγίδα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Βασίλης Μεταξάς. Και συνέχισε «Αν δούμε τα τελευταία 20 χρόνια, όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν, θα λέγαμε ότι ήταν ίδια η κυβέρνηση όλη την εικοσαετία. Κι όμως, μέσα σε αυτά τα χρόνια είδαμε κάθε είδους κυβέρνηση: ΝΔ, ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, «τεχνοκρατών», ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο κάθε ένας που αναλάμβανε, συνέχιζε το βρώμικο έργο που άφησε ο προηγούμενος και στην κοινωνική ασφάλιση. Από την έκθεση Σπράου και το νόμο Γιαννίτση, μέχρι και τον «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε ότι οι δεσμεύσεις όλων τους είναι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Είναι τόσο ισχυρές οι δεσμεύσεις τους που μόλις πριν λίγες μέρες, όλοι τους, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν να στηρίξουν ακόμα και την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για να μειωθεί η εισφορά για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων που έχει φτάσει στο 20%, από 6,67%! Τόσο δυνατά βαράνε προσοχή στους μεγαλοεπιχειρηματίες! Και έχουν το θράσος να μιλάνε για «δικαιοσύνη παντού», για «προοδευτικές κυβερνήσεις», για «δίκαιη ανάπτυξη» και όλα όσα λένε ξανά για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Ισχυρό ΚΚΕ είναι η απάντηση!», τόνισε ο Β. Μεταξάς. «Δυναμώστε το ΚΚΕ, για να δοθεί ώθηση στους αγώνες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, ενάντια στα αντιασφαλιστικά εκτρώματα, για κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Όποια κυβέρνηση και να βγει, έχει δεδομένο το πρόγραμμα και στο ασφαλιστικό. Κάψτε τα σενάρια με ισχυρό ΚΚΕ!», κατέληξε.

Η Γιάννα Παπαδημητρίου, ανέδειξε το ζήτημα της στοχοποίησης των υπαλλήλων από όλες τις κυβερνήσεις, για να μπορούν να δικαιολογούν τις αντιλαϊκές παρεμβάσεις τους. Μιλώντας με βάση και την πείρα της ως συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, τόνισε ότι παρ’ όλες τις υποσχέσεις και τις δικαιολογίες ότι κάθε αντιασφαλιστική ρύθμιση γίνεται για το καλό των εργαζόμενων, για να βγαίνουν πιο γρήγορα οι συντάξεις, για να γλιτώνει την ταλαιπωρία ο εργαζόμενος, φάνηκε στην πράξη ότι αυτό είναι το τελευταίο που έχουν στο μυαλό τους όσοι έχουν κυβερνήσει. Πρώτα από όλα είναι στοχοπροσηλωμένοι στο πως θα βγάζουν κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες, πως θα τους χαρίζονται χρωστούμενα, θα μπαίνουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, θα βάζουν χέρι στα ταμεία. «Είναι χαρακτηριστικό», όπως είπε, «πως τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κλαπεί πάνω από 100 δις€ από τα ταμεία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από όλες τις κυβερνήσεις». «Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι αποκούμπι για το λαό και τους αγώνες του απέναντι και στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αντιλαϊκή από χέρι, όποια και αν είναι. Εξάλλου τους έχουμε δοκιμάσει, τους ξέρουμε, δεν πρόκειται να αλλάξουν», τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το