ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Βόλο η Φώφη Γεννηματά

Τοπικά

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη Ρωσία

Κόσμος

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Στον Βόλο σήμερα ο Φώτης Κουβέλης

Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή 62χρονος Βολιώτης

Τοπικά

Άρθρα

Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών στον Βόλο

Γράφει ο Γιώργος Ινεπολόγλου*

Πάει καιρός που το νερό για τους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες έχει μπει στο αυλάκι και κάθε κατεργάρης τοποθετείται στον πάγκο του. Η εντύπωση που προκαλούν οι ξεπροβάλλοντες ς πολιτικοί σχηματισμοί κάθε άλλο παρά ευχάριστη μπορεί να είναι. Ξεκινώντας από τους δεξιούς εξτρεμιστές της πολιτικής ζωής είναι σαφής η ευνοϊκή τοποθέτησή τους προς τον σημερινό υπόδικο Δήμαρχο αποσύροντας οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητά τους από την δημοτική αρχή. Η κοινή συνύπαρξη προσώπων σε ουσιαστικά προεκλογικές εκδηλώσεις δείχνει τον αρραβώνα τους.
Προχωρώντας προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος έρχεται η έξυπνη κίνηση της προέδρου του ΤΕΕ να ταράξει τα νερά της αναποφάσιστης Νέας Δημοκρατίας, εκμαιεύοντας ετσιθελικά, την άμεση στήριξή της, με ύφος και ήθος που της δίνει πιθανότητες να δρέψει καρπούς και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Η προ τιθέμενη υποψηφιότητα του πάλαι ποτέ στελέχους της ΝΔ και παλαιού της υποψηφίου για τον δήμο Νέας Ιωνίας δεν ευοδώθηκε λόγω της πρόθεσης και της συζήτησης στον Σύριζα για την στήριξη αυτής της υποψηφιότητας. Βλέπετε το άνοιγμα της κοινωνίας για παρακινδυνευμένες συνεργασίες είναι ακόμη πολύ μικρό.
Εκεί που έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια για την στήριξη υποψηφίου είναι στο ΚΙΝΑΛ. Είναι που είναι μικρό το κόμμα, μπερδεύονται και τα φαντάσματα του παρελθόντος, που κοντεύουν να το διαλύσουν εντελώς. Ένας άνθρωπος αν με το ένα μάτι κοιτάζει την ανατολή και το άλλο τη δύση λέγεται αλλήθωρος. Όταν θέλεις να φύγει το μαύρο πάνω από την πόλη και ταυτόχρονα προτείνεις σε νευραλγικές θέσεις άτομα που έχουν συνεργαστεί με αυτούς που το προκάλεσαν, τότε έχεις και εσύ την ίδια πάθηση. Τελικά σε αυτόν το χώρο όλοι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο αλλά μόνο από την θέση του υποψήφιου δημάρχου.
Ο όμορος προς τα αριστερά με το ΚΙΝΑΛ χώρος πρώτα έψαξε, διερεύνησε, πρότεινε και τοποθετήθηκε οριστικά με την γνήσια υποψηφιότητα κομματικού στελέχους του και εκ των υστέρων ζητά συνεργασίες διεύρυνσης της επιλεγμένης υποψηφιότητας.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε άτομα που είχαν δηλώσει την παρουσία τους για την υποψηφιότητα του θρόνου και μετά την απέσυραν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αγωνιστές που από κάθε θέση πορούν να υπηρετήσουν τον τόπο μας.
Και στο αριστερό άκρο του φάσματος της πολιτικής ζωής φαίνεται να μην ανησυχούν για τα τεκτενόμενα στην προεκλογική φαρέτρα. Είναι πεπεισμένοι για την δική τους κομματική υποψηφιότητα και δεν βιάζονται να την ανακοινώσουν. Και φυσικά καλά κάνουν. Όταν στερέψει ο πολιτικός λόγος από τους άλλους, αν αυτός υπάρξει, θα αρχίσουν αυτοί τις τοποθετήσεις.
Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει αν οι προθέσεις των πολιτικών σχηματισμών θα αλλάξουν στην πορεία μέχρι τις εκλογές. Πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλοι. Ένα όμως είναι το ζητούμενο. Ποιο πρέπει να είναι το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών; Την απάντηση μπορείτε να την βρείτε στην ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Κάθε άλλη λύση που δεν λύνει το πρόβλημα που εμφανίζεται στην ταινία είναι περιττή. (και ο κ. Παπαδουλάκης δεν κατοικεί στην Καραμπατζάκη ή στη Ρήγα φεραίου αλλά εκφράζει τις ίδιες απόψεις με πολλούς στην πόλη μας. Λέτε να τον πλήρωσε και αυτόν η πλειοψηφία που φροντίζει ανιδιοτελώς για το καλό της πόλης ; )

Δείτε την ταινία 4 λεπτών στην ιστιοσελίδα: https://www.gsok.gr/ο-αδερφός-μου-του-θοδωρή-παπαδουλάκη/

*Ο Γιώργος Ινεπολόγλου είναι Φυσικός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το