Πολιτισμός

Το CineDoc Βόλου πηγαίνει Μακρινίτσα

Έπειτα από την επιθυμία και το αίτημα πολλών θεατών του CineDoc Βόλου, σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00, θα επαναπροβληθεί, στο ξενοδοχείο Selina, το πολυβραβευμένο και προτεινόμενο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Οικονόμου (2019, 72’).

Το Selina Centavrus Pelion βρίσκεται 200 μέτρα κάτω από το πάρκιν της Μακρινίτσας στον δρόμο από Κουκουράβα. Έναρξη 8 μ.μ., κρατήσεις 24280-99516. Συμβολικό αντίτιμο εισόδου 5 ευρώ στον χώρο. Την προβολή θα προλογίσει η Ελένη Χρυσοπούλου, εκπρόσωπος των διοργανωτών του Cinedoc.
Η Μαριάννα Οικονόμου, σκηνοθέτρια ντοκιμαντέρ όπως «Ο Πιο Καλός ο Μαθητής» και «Ο Πιο Μακρύς Δρόμος» (για τις φυλακές ανηλίκων Βόλου), στρέφει την προσοχή της στον θεσσαλικό κάμπο και στην καλλιέργεια της ντομάτας με έναν ομολογουμένως απρόβλεπτα ευχάριστο τρόπο. Η σκηνοθέτιδα επιλέγει να αντιμετωπίσει το θέμα της σαν ένα ντοκιμαντέρ – κωμωδία, διότι από τη μία πλευρά υπάρχει το στοιχείο του ντοκιμαντέρ, της παρουσίασης της διαδικασίας που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων και την αποστολή τους σε άλλες χώρες, από την άλλη όμως υπάρχει μια χιουμοριστική διάθεση από όλους τους συντελεστές της ταινίας, που την κάνουν πολύ ευχάριστη. Ακόμα και αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει η καλλιέργεια ντομάτας στην Καρδίτσα, σίγουρα θα απολαύσει τους διαλόγους που ξεκινούν από τα βαζάκια που θα βάλουν τα γεμιστά μέχρι αν υπάρχει ζωή μετά θάνατον.

Βασικοί συντελεστές: Σκηνοθεσία – σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου, παραγωγοί: Σπύρος Μαυρογένης, Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ, μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου, δ/νση φωτογραφίας: Μαριάννα Οικονόμου, Αργύρης Τσεπελίκας, Δημήτρης Κορδελάς, ηχοληψία: Άρης Καφετζής, Γιάννης Αντύπας, Μαριάννα Οικονόμου, sound design: Παύλος Χριστοφοράκος, μίξη ήχου: Κώστας Μπώκος, χρωματική επεξεργασία: Μάνος Χαμηλάκης, διεύθυνση παραγωγής: Ηλέκτρα Πέππα, Σωτηρία Στέργου, Ζανίν Λουλούδη, εταιρεία παραγωγής: Stefi Lynx και Αnemon Productions, συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματοργράφου, Cosmote TV. Με την υποστήριξη: Πρόγραμμα Creative Europe – Media της ΕΕ, 2|35, ΕΡΤ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το