Τοπικά

Το χρονικό της τραγωδίας στα Ψυγεία “Αλεξόπουλου” – Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του 45χρονου

Μια αναξιοποίητη περιουσία που κάποτε ανήκε στον Δ. Αλεξόπουλο, δήμαρχο Αρτέμιδας ο οποίος και αυτοκτόνησε, έγινε χθες αποκαϊδια και στον πύρινο τάφο χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 45 ετών και πατέρας τριών παιδιών, ο Xristos Sino, αλβανικής καταγωγής. Τα «Ψυγεία Αλεξόπουλου» ανήκουν πλέον σε κληρονόμο του και επιστήθιο φίλο του, που χθες δεν εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις για να δώσει εξηγήσεις για τις εργασίες που διεξάγονταν στον χώρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ο 45χρονος εργάτης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Πυροσβεστικής φέρεται να μην ήταν μόνος του μέσα στις εγκαταστάσεις, παρ΄όλο που αυτό υποστήριξε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ο ιδιοκτήτης, όπως έγινε γνωστό. Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η Πυροσβεστική από αυτόπτες μάρτυρες και αναμένεται είτε να αποδειχτούν, είτε να καταρριφθούν ως στοιχεία από την ανάκριση, στην εγκατάσταση βρίσκονταν τρια άτομα και άτυχος 45χρονος εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης μέσα στους χώρους των ψυγείων. Τα δύο άτομα που δεν βρέθηκαν φέρονται να τράπηκαν σε φυγή , σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες, όταν ξέσπασε η φωτιά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο εάν και οι δύο ήταν εργάτες ή εάν ο ένας εκ των δύο ήταν ο ιδιοκτήτης, που η Πυροσβεστική εντόπισε στο τηλέφωνο.

O άτυχος 45χρονος

Πάντως οι αυτόπτες φέρονται να γνώριζαν και τα πρόσωπα για τα οποία υποστηρίζουν πως τράπηκαν σε φυγή μόλις έγινε η έκρηξη.

Ο άτυχος 45χρονος, γνωστός στην περιοχή των Λεχωνίων, ζούσε με την οικογένειά του στις Αλυκές. Μόλις έγινε γνωστό το τραγικό νέο για την πυρκαγιά στα ψυγεία στα Λεχώνια, συγγενείς του έσπευσαν στην περιοχή με την ελπίδα πως η πυροσβεστική θα τον έβγαζε ζωντανό από τις φλόγες. Ο 45χρονος έφερε καθολικά εγκαύματα και η σωρός του μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο για νεκροψία.

Ο 45χρονος βρέθηκε σε μια σκάλα, σε σημείο που η Πυροσβεστική εκτιμά ότι προκλήθηκε και η έκρηξη.

Πανικός από τη φωτιά
Η Πυροσβεστική χθες κινητοποίησε 50 άτομα με 18 υδροφόρες και τρια βοηθητικά οχήματα μόλις έλαβε κλήση επτά λεπτά μετά τη μια το μεσημέρι.
Κλήθηκαν για βοήθεια και δυνάμεις από Τρίκαλα και Λάρισα. Ο κίνδυνος και για την περιοχή συνολικά ηταν μεγάλος καθώς στις εγκαταστάσεις υπήρχε αμμωνία και πολυουρεθάνιο, ενώ άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο εκτελούνταν εργασίες.
Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μία μηχανή έσπευσαν επίσης στα Λεχώνια, ενώ το νέφος από την πυρκαγιά ήταν ορατό από το Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το