Αθλητισμός

Το Αθλητικό Κολέγιο της Νίκης Βόλου κατάλληλο για παιδιά

Σε μια συνεργασία που καθιστά πλέον τυπικά αλλά κυρίως ουσιαστικά την ακαδημία της Νίκης κατάλληλη για παιδιά, προέβη ο σύλλογος καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον πλέον απαραίτητο για την ολοκληρωτική διαπαιδαγώγηση των αθλητών. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κοσμά που ως παιδαγωγός αποκτά ρόλο εκπαιδευτικού συμβούλου της ακαδημίας με σκοπό:

α) τη συνεχή επιμόρφωση των προπονητών, των γονέων και των παραγόντων
β) την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από το άθλημα του ποδοσφαίρου
γ) την παροχή διδακτικών τεχνικών για την αποτελεσματική διδασκαλία.
δ) τη στήριξη στη σχολική επίδοση
ε) την αλματώδη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης μέσα από την καλλιέργεια της εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς και|
Στ) την επίλυση προβλημάτων παιδαγωγικής φύσης στο ευαίσθητο διακύβευμα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών που αποτελούν το μέλλον του τόπου.

Ο Δημήτρης εκτός από απόφοιτος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας είναι και κάτοχος των διπλωμάτων προπονητικής uefa c και uefa b. Επίσης έχει ασχοληθεί για αρκετά χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αποτελούσε βασικό μέλος των εθνικών ομάδων κ-16 και κ-18.
Έχει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών και ως υπεύθυνος αθλητικών προγραμμάτων για παιδιά.

“Στην Νίκη Βόλου 1924 βάζουμε προτεραιότητα τα παιδιά μας, και τα «οχυρώνουμε» με γνώσεις, εμπειρίες, και αθλητική διαπαιδαγώγηση γι αυτό τα εκπαιδεύουμε με τους υπεύθυνους και καταρτισμένους επαγγελματίες”, τονίζεται σε ανακοίνωση της ομάδας.

Η παραπάνω συνεργασία καλύπτει τις ακαδημίες Ποδοσφαίρου του συλλόγου, την ομάδα του αθλητικού κολλεγίου και της Κ 17 της ΠΑΕ.

•Δ.Σ. Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου 1924
•Διοικούσα επιτροπή Αθλητικού Κολλεγίου Νίκης Βόλου
•ΠΑΕ Νίκη Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το