Πολιτισμός

Το Αρχοντικό Ζαφειρίου ανοίγει και πάλι για να φιλοξενήσει το 8o Bazaar Βιβλίου

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» διοργανώνει το 8ο Bazaar Βιβλίου, στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή από το πρωί στις 10 έως το βράδυ στις 7, στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο. Το bazaar του βιβλίου έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και υποδέχεται κάθε χρόνο αναγνώστες και βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών.
Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, αφού μέσω αυτού ενημερωνόμαστε για τις παγκόσμιες εξελίξεις. Όμως η σημαντικότερη προσφορά του είναι η καλλιέργεια του ανθρώπου, ηθική και πνευματική. Βοηθάει σημαντικά στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και ο άνθρωπος αποκτά πολύτιμες γνώσεις για την πορεία της ζωής του.
Κατ’ επέκταση το βιβλίο ασκεί θετική επίδραση στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και εμπλουτίζουν την προσωπικότητά τους, με αποτέλεσμα να εξοστρακίζουν τα αρνητικά στοιχεία του εαυτού τους και να οπλίζονται με αρετή. Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι διαχρονικά υπήρχε μια άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μεταξύ ανθρώπου και βιβλίου. Το βιβλίο ήταν η αστείρευτη πηγή γνώσης, το εργαλείο της δουλειάς, η πυξίδα της κριτικής σκέψης. Ωστόσο, αφενός η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, αφετέρου το αέναο κυνήγι του χρήματος και της επαγγελματικής αποκατάστασης – με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για την ανάγνωση ενός βιβλίου στην ανιαρή καθημερινότητα – έχουν διαταράξει τον δεσμό αυτό. Σύμφωνα με τον Κικέρωνα, «αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».
Τα βιβλία, τα οποία θα εκτεθούν στο bazaar, προέρχονται από προσφορές μελών, φίλων και εκδοτικών φορέων, ενώ θα διατεθούν προς πώληση με ένα συμβολικό ποσό (1-5 ευρώ) στους ενδιαφερόμενους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το