Αθλητισμός

Το αντίο της ΠΑΕ Νίκη και της ΔΕ μπάσκετ στον Παναγιώτη Καραγκούνη

Βαθιά οδύνη προκάλεσε στην «κυανόλευκη οικογένεια» ο χαμός του Παναγιώτη Καραγκούνη. Τόσο το τμήμα ποδοσφαίρου, όσο και το αντίστοιχο της καλαθοσφαίρισης της Νίκης αποχαιρετούν τον άνθρωπο που πρόσφερε πολλά στο βολιώτικο μπάσκετ και στον αθλητισμό της περιοχής μας γενικότερα.
Ο Παναγιώτης Καραγκούνης δεν υπήρξε οπαδός της Νίκης. Μεγάλες του αγάπες ήταν ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου και ο Μαγνησιακός, τους οποίους υπηρέτησε από διάφορα πόστα.

Ωστόσο μαζί με τους δύο αυτούς συλλόγους λάτρευε κυρίως την καλαθοσφαίριση και βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό των ομάδων της Μαγνησίας. Μάλιστα έδινε ανελλιπώς το «παρών» και στους αγώνες μπάσκετ της Νίκης στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας και τους παρακολουθούσε με μεγάλη αγωνία, αφού βασικός του γνώμονας ήταν το καλό της τοπικής καλαθοσφαίρισης.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Καραγκούνης παρακολουθούσε και την πορεία της ποδοσφαιρικής Νίκης. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας «εργάτης» του τοπικού αθλητισμού και από τους τελευταίους ρομαντικούς του είδους.
Κι ενώ είχε πολλά να προσφέρει ο Παναγιώτης Καραγκούνης έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Το πρωί του Σαββάτου ενώ έβγαινε από το σπίτι του αισθάνθηκε αδιαθεσία και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών.
Εξαιτίας του αδαμάντινου χαρακτήρα του ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Ανάμεσά τους ήταν τόσο η ποδοσφαιρική όσο και η μπασκετική Νίκη που τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο.
Επομένως ο ξαφνικός χαμός του μόνο αδιάφορους δεν τους άφησε. Τουναντίον προκάλεσε βαθιά θλίψη στην «κυανόλευκη οικογένεια» που σύσσωμη έσπευσε να συλλυπηθεί τους οικείους του.

Αρχικά η ΠΑΕ Νίκη εξέδωσε ανακοίνωση εξάροντας την προσφορά του Παναγιώτη Καραγκούνη στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας. Τον χαρακτηρίζει ανιδιοτελή και αγνό υπηρέτη του βολιώτικου αθλητισμού, καθώς και εξαιρετικό άνθρωπο και οικογενειάρχη.
Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη αναφέρει τα κάτωθι: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 αποχαιρετά έναν ανιδιοτελή κι αγνό υπηρέτη του βολιώτικου αθλητισμού, τον Παναγιώτη Καραγκούνη.
Λάτρης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας, ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας. Όλοι μιλούν, παράλληλα, για τον χαμό ενός εξαιρετικού ανθρώπου και οικογενειάρχη κι έτσι θα τον θυμόμαστε κι εμείς. Καλό ταξίδι Παναγιώτη…».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Διοικούσα Επιτροπή καλαθοσφαίρισης της Νίκης, τα μέλη της οποίας δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έφυγε πρόωρα ένας πολύ καλός τους φίλος. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν υπογραμμίζουν την ανιδιοτελή προσφορά του ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας, ενώ μιλούν με τα καλύτερα λόγια και για την προσωπικότητά του.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή καλαθοσφαίρισης της Νίκης υπογραμμίζει τα παρακάτω: «Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από κοντά μας ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς του βολιώτικου μπάσκετ, ο Παναγιώτης Καραγκούνης.
Υπήρξε ένας αγνός άνθρωπος που με ανιδιοτέλεια προσέφερε τα μέγιστα στο θεσσαλικό μπάσκετ, καθώς το υπηρέτησε σαν αθλητής, προπονητής, παράγοντας, αλλά και σαν μέλος της ΕΣΚΑΘ. Στην κοινωνία του Βόλου θα μείνει επίσης γνωστός και σαν εξαιρετικός οικογενειάρχης και επιχειρηματίας.
Παρόλο που οι μεγάλες του μπασκετικές αγάπες υπήρξαν ο Μαγνησιακός και ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, βοήθησε πολύ τη Νίκη Βόλου και με τις πολύτιμες συμβουλές του στάθηκε πάντα δίπλα στην ομάδα μας.
Η Δ.Ε. Καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου εκφράζει βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Καραγκούνη. Θα τον θυμόμαστε όλοι σαν έναν αγνό και αξιοπρεπή άνθρωπο, έναν πραγματικό κύριο.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το