Αθλητισμός

Το αλαλούμ συνεχίζεται – Παραμένει άγνωστο που θα αγωνιστεί φέτος ο Ολυμπιακός

Τα πάνω κάτω ήρθαν και στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ να δικαιώσει τα Χανιά και να μην προχωρήσει, προς το παρόν τουλάχιστον, η αναδιάρθρωση των κατηγοριών (Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ).
Ξεχνάμε οριστικά να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 με 18 ομάδες και πλέον τα δεδομένα είναι τα εξής: Ή θα πάμε σε πρωτάθλημα Β’ Εθνικής με δύο ομίλους (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη) ή θα υπάρξουν και τη νέα χρονιά δύο ξεχωριστές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ). Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι, πόσες ομάδες θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Με την άνοδο οκτώ ομάδων από τη Γ’ Εθνική, με απόφαση της ΕΠΟ κι αν δεν υποβιβαστούν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ, αισίως οι ομάδες είναι 22. Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διεξαχθεί πρωτάθλημα με 22 ομάδες.
Από την άλλη, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ είναι έτοιμες να προσφύγουν νομικά και να ζητήσουν τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική των Θεσπρωτού, Τρίγλιας, Ασπρόπυργου και Καλαμάτας (μετά και την επικύρωση της βαθμολογίας) και παράλληλα να ανέβουν τέσσερις ομάδες από τη Γ’ Εθνική – όπως αναφέρεται στην προκήρυξη – και όχι οκτώ. Να διεξαχθεί, δηλαδή, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ με 14 ομάδες, όπως αναφέρει η προκήρυξη. Άλλωστε, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τα Χανιά, «πατώντας» πάνω στην προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 2, που είναι σε ισχύ για δύο χρόνια και αναφέρει πως στο πρωτάθλημα μετέχουν 12 ομάδες.

Δεν υπέγραψε το εξώδικο ο Ολυμπιακός
Παράλληλα, χθες στάλθηκε εξώδικο στην ΕΠΟ από ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, με τον οποίο ζητούν από την Ομοσπονδία να μην διεξαχθεί η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, καθώς σ’ αυτή την κλήρωση δεν περιλαμβάνονται οι τέσσερις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που υποβιβάστηκαν, καθώς και οι τέσσερις από τις οκτώ πρωταθλήτριες που η ΕΠΟ αποφάσισε μονομερώς να ανέλθουν στην επόμενη κατηγορία.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, διευκρινίζει πως δεν συναινεί στην εξώδικη δήλωση/όχληση προς την ΕΠΟ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 διευκρινίζει πως δεν συναινεί στην εξώδικη δήλωση/όχληση προς την ΕΠΟ με την οποία και ζητά την αναβολή της προγραμματισμένης για 8 Σεπτεμβρίου 2020 κλήρωση της Γ’ Εθνικής, καθώς και στην επιστολή προς την Φούτμπολ Λιγκ για άμεση σύγκληση έκτακτης συνέλευσης.
Τα προαναφερθέντα έγγραφα έχουν σταλεί από τη Νίκη Βόλου στις ΠΑΕ Καβάλα, Βέροια, ΟΦΙ, Ολυμπιακό Βόλου και Διαγόρα Ρόδου και ξεκαθαρίζουμε ρητά για ακόμα μία φορά, με απόλυτο σεβασμό προς όλους, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν προχώρησε και ούτε και θα προχωρήσει στην υπογραφή τους».

Στον αέρα ο προγραμματισμός
Έχουμε φτάσει στον Σεπτέμβριο και είναι λυπηρό το γεγονός, πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο, όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, πλην της Σούπερ Λιγκ. Αν εξαιρέσουμε τις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που γνωρίζουν ότι θα αγωνιστούν σίγουρα στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία και μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους, 22 ομάδες είναι «όμηροι» της ΕΠΟ και του υπουργού αθλητισμού. Το μεγαλύτερο, βέβαια, μερίδιο στην κωμικοτραγική κατάσταση που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ο Θεός να το κάνει), την έχει η ΕΠΟ. Η Εκτελεστική Επιτροπή πήρε απόφαση για αναδιάρθρωση μέσα στον Αύγουστο και αν κρίνουμε από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, δεν ήταν σύννομη ή ήταν διάτρητη νομικά, για να κερδίζουν τα Χανιά τη προσφυγή που κατέθεσαν.
Δημιουργείται, πλέον, τεράστιο θέμα σε πολλές ομάδες που ήδη έκαναν κινήσεις με το σκεπτικό ότι θα αγωνιστούν στη Σούπερ Λιγκ 2, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον προγραμματισμό να βρίσκεται στον αέρα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις και αν θα υπάρξουν διαφορετικά δεδομένα για τις εν λόγω ομάδες, όσον αφορά το μπάτζετ και τις κινήσεις τους.

Για μισή ώρα άρεσε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη
Χρήσιμα συμπεράσματα είχε την ευκαιρία να βγάλει ο Περικλής Αμανατίδης, από το φιλικό που έδωσε την Κυριακή ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίωρο ήταν πολύ καλοί, περιόρισαν σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα του Αστέρα, μιας εξαιρετικής ομάδας που παίζει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ είχε και δύο καλές στιγμές στην επίθεση. Έκλειναν σωστά τους χώρους, πίεζαν στη μεσαία γραμμή και σε γενικές γραμμές ήταν ανταγωνιστικοί.
Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια δέχθηκαν τέσσερα τέρματα, ηττήθηκαν με 4-0 από μια ομάδα, η οποία σε μία εβδομάδα θα αρχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Για τον Αστέρα το προχθεσινό φιλικό αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε, ενόψει της αναμέτρησης της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη (Κυριακή 23/9), ενώ για τον Ολυμπιακό ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό, με την ομάδα έχει συμπληρώσει μόλις 15 μέρες προετοιμασίας.
Αγωνίστηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς έπαιξε και ο Θωμάς Γραικός (στο δεύτερο ημίχρονο), ο οποίος εδώ και λίγες μέρες προπονείται κανονικά με την ομάδα, καθώς ξεπέρασε το προσωπικό πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε.
Χθες οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρεπό (η ομάδα επέστρεψε στο Βόλο από την Τρίπολη τις πρώτες πρωινές ώρες) και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις.

Φιλικό με Απόλλωνα Σμ. στη Ριζούπολη
Φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη έκλεισε το προσεχές Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι, με ομάδα της Σούπερ Λιγκ, μετρώντας τις δυνάμεις τους.
Θυμίζουμε, πως ο Απόλλων Σμύρνης δεν θα αγωνιστεί τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα, τη στιγμή που πριν από λίγες μέρες έδωσε τα μπαράζ με την Ξάνθη, ανεβαίνοντας στη μεγάλη κατηγορία.
Είναι πολύ πιθανό, να αναβληθεί το φιλικό που θα έδινε ο Ολυμπιακός την προσεχή Πέμπτη 10/9 με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροπολογία για τους αγρότες κατέθεσε ο Σκυλακάκης – Τι προβλέπεται για «πράσινο» ρεύμα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για προτεραιότητα σε αγρότες και βιομηχανία για διμερείς συμβάσεις προμήθειας…

13 Μαρτίου 2024

Από πάρτι αρραβώνων, τραγωδία στην Αυστραλία: Γλίστρησε ο γαμπρός και έκοψε την καρωτίδα του

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το πάρτι αρραβώνων ενός Βρετανού στην Αυστραλία, όταν έπεσε και έκοψε την…

13 Μαρτίου 2024

Νέα Αριστερά: Το Πόρισμα για το έγκλημα των Τεμπών

Η Νέα αριστερά έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα της σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή που…

13 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει ο ξάδερφος του καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε: Το φάρμακο έφτασε τη μέρα της κηδείας του

Συγκλονίζει ο ξάδερφος του 72χρονου καρκινοπαθούς, που έβαλε τέλος στη ζωή του στο Ηράκλειο Κρήτης,…

13 Μαρτίου 2024

Μήνυμα

Και Βολιώτες επαγγελματίες και επιχειρηματίες έγιναν αποδέκτες τις περασμένες μέρες του ενημερωτικού ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail)…

13 Μαρτίου 2024

1η ΤΑΞΑΣ

Η περιοχή δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει στρατόπεδα και άλλες υποδομές που με τον…

13 Μαρτίου 2024