Τοπικά

To αίμα των προγόνων πηγή έμπνευσης εθελοντών αιμοδοτών – Τιμήθηκε από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου «η Αλληλεγγύη»

«Όπως οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία, έτσι και στη σημερινή εποχή θα πρέπει να δίνουμε το αίμα μας για να σώζονται ανθρώπινες ζωές». Ο παραλληλισμός του αγώνα των Ελλήνων για την εθνική ανεξαρτησία το 1821 με τη δράση των εθελοντών αιμοδοτών συνυπήρξε αρμονικά στη χθεσινή επετειακή εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όπου τιμήθηκε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου μαθητές και καθηγητές απέδωσαν μέσα από μουσική, τραγούδια και ποιήματα στο «Αχίλλειο» το πνεύμα της ελληνικής επανάστασης.

Τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής εκδήλωσης ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης που ανέφερε πως «μας συγκινεί η απόφαση του 2ου Γυμνασίου Βόλου να μας τιμήσει για τη δράση και το έργο μας. Αυτό που θέλουμε, είναι σε κάθε σχολική μονάδα να δημιουργηθούν σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και τη στήριξη της «Αλληλεγγύης» τράπεζες αίματος, ώστε με τις εκδηλώσεις να δραστηριοποιούνται οι μαθητές οι οποίοι, όταν ενηλικιωθούν, να είναι οι αυριανοί εθελοντές αιμοδότες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τράπεζες αίματος σε περίπου δέκα σχολεία, και κυρίως στα ΕΠΑΛ που διαθέτουν και ενήλικες μαθητές. Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών κλείνει φέτος τα 35 χρόνια ζωής και προγραμματίζονται εκδηλώσεις για το καλοκαίρι»

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Βόλου κ. Απόστολος Ζαχαρός υπογράμμισε πως «ομόφωνα ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε να τιμηθεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «η Αλληλεγγύη», γιατί, όπως οι ήρωες του 1821 έδωσαν τη ζωή τους, την περιουσία τους, το αίμα τους για την ελευθερία μας, έτσι και σήμερα θα πρέπει να προσφέρουμε αίμα ως εθελοντές για να σώζονται ανθρώπινες ζωές».
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης επισήμανε πως «την 25η Μαρτίου γιορτάζει ο χριστιανισμός και ο ελληνισμός που εδώ και αιώνες είναι συνδεδεμένοι απόλυτα. Οι ήρωες του 181 μας χάρισαν τα σημερινά αγαθά της ελευθερίας και δημοκρατίας, γι’ αυτό και οφείλουμε να μεταδίδουμε στις νεότερες γενιές την ιστορική γνώση και το όραμα αυτών των ανθρώπων που δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα».
Στη σημασία της ενότητας των Ελλήνων αναφέρθηκε ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης λέγοντας πως «η επανάσταση του 1821 προβάλλει πρότυπα που ακολουθούνται από τον ελληνικό λαό και στηρίζεται η πρόοδός του. Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα της διχόνοιας και να προχωρήσουν ενωμένοι για μια καλύτερη Ελλάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το