Τοπικά

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας θυμάται και τιμά τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η 19η Μαΐου είναι χαραγμένη στις μνήμες μας, αφού έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και αναφέρεται στα τραγικά και φονικά γεγονότα από το 1913 ως το 1923. Ό,τι δεν πέτυχαν οι Οθωμανοί, το πέτυχαν οι Νεότουρκοι οι οποίοι επιχείρησαν να αφανίσουν τον ποντιακό ελληνισμό.
Ωστόσο απέτυχαν παταγωδώς να σβήσουν την «Ποντιακή ψυχή» και την ιστορική μνήμη, η οποία παραμένει ζωντανή ,όπως και ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Γιατί η Γενοκτονία των Ποντίων θα ολοκληρωθεί ΜΟΝΟ αν αφανιστεί από τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου το τραγικό αυτό γεγονός. Τα 100 χρόνια όμως της ανέσπερης μνήμης όλων των Ελλήνων και οι ζωντανές και συγκινητικές εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια, δηλώνουν ότι το Ποντιακό δράμα θα δικαιωθεί στις δικές μας μέρες και η γενοκτονία σύντομα θα αναγνωριστεί διεθνώς .
Οι εκατόμβες εκατοντάδων χιλιάδων νέκρων δεν θα σβήσουν από το μυαλό όλων των Ποντίων ,όλων των Ελλήνων ,μέχρι την τελική δικαίωση τους. Το ΑΚΚΕΛ σεβόμενο τα αισθήματα και τις προσδοκίες όλων των Ποντίων, θα αγωνίζεται πάντα για τη μεγάλη στιγμή της Διεθνούς αναγνώρισης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το