ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνιστώσα;

Παραπολιτικά

Ηθικά

Παραπολιτικά

Σκέψεις

Παραπολιτικά

Καλτ

Παραπολιτικά

Τα φιλαράκια τα καλά

Παραπολιτικά

Τοπικά

Το αγωνιστικό της μονοθέσιο παρουσιάζει στην παραλία του Βόλου η φοιτητική ομάδα «Κένταυρος»

kentavros 1

Η φοιτητική ομάδα Κένταυρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για μία ακόμη χρονιά ετοιμάζεται να παρουσιάσει το αγωνιστικό της μονοθέσιο στην παραλία του Βόλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.30, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου.
Η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο την συμμετοχή του σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula SAE. Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη σχολή, τα μέλη της ομάδας ξεκίνησαν με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Μέσα από την προθυμία τους για μάθηση, πρόοδο αλλά και διάκριση, ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς από το 2011 και έπειτα, με συνεχή παρουσία κάθε χρόνο σε κάποιες από τις διοργανώνεις του Formula SAE, πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα σημαντικές διακρίσεις.

kentavros 3
• 2011 FSAE Italy (Varano), Class 3 (σχεδιασμός μονοθέσιου): 1η θέση στην γενική κατάταξη, 1η θέση στην ανάλυση κόστους
• 2012 Formula Student England (Silver- stone), Class 2 (σχεδιασμός και μερική κατασκευή μονοθέσιου): 3η θέση στο αγώνισμα του Σχεδιασμού, 5η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 9η θέση στην γενική κατάταξη
• 2013 FSAE Italy (Varano) Class 1(σχεδιασμός και πλήρη κατασκευή μονοθέσιου): 1η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου, 4η θέση στην Ανάλυση Κόστους
• 2014 FSAE Hungary (Qyor) Class 1: 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του SKidpad, 12η θέση στην Παρουσίαση Επιχειρηματικού Πλάνου
Τη φετινή χρονιά η ομάδα θα συμμετέχει στο διαγωνισμό της Γερμανίας, που διοργανώνεται στο Hockenheim, από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου καθώς κατάφερε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα τεστ γνώσεων που αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της.
Για το έτος 2014-2015 Χρυσοί χορηγοί της ομάδας είναι οι Lazarou brothers sheet metal works και η BETA CAE Systems S.A.
Τι είναι οι διαγωνισμοί Formula Student
Πρόκειται για έναν παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τις SAE (Society of Automotive Engineers), IMECHE (Institution of Mechanical Engineers) και τους τοπικούς εταίρους τους ξεκινώντας το 1978 στην Αμερική. Ο διαγωνισμός αποτελείται από το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μικρού μονοθέσιου τύπου φόρμουλα, το οποίο συνοδεύεται από μια σειρά στατικών και δυναμικών εκδηλώσεων. Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ταχύτητα που αναπτύσσει ή τις οδικές ικανότητες των μελών της ομάδας, αλλά και με καινοτομίες στο σχεδιασμό, την κατασκευή τη σκληρότητα και την αντοχή όταν τίθεται ένα όριο.
Ο διαγωνισμός βασίζεται στην ιδέα ότι, μια φανταστική κατασκευαστική εταιρεία ανέθεσε σε μια ομάδα σχεδιασμού την ανάπτυξη ενός μονοθέσιου τύπου φόρμουλα. Αυτό το όχημα δεν εξετάζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο στατικό, κατά το οποίο η ομάδα βαθμολογείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου, το κόστος του, καθώς και την ικανότητα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό επιχειρηματικό πλάνο για την παραγωγή του.

kentavros 2
Μέλη ομάδας
Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές που προέρχονται κυρίως από το Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Ωστόσο, συμμετέχουν εξίσου ενεργά και φοιτητές από τους Πολιτικούς Μηχανικούς και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
Τα μέλη της ομάδας είναι οι: Πετριτσόπουλος Κωνσταντίνος, Φώτης Καρδαράς, Αναστάσιος Σαμαράς, Παπαδημητράκης Μύρων, Αναδιώτης Γεώργιος, Αλιμονάκης Θεόδωρος, Στάμου Φειδίας, Δούκα Στεφανία, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλόπουλος Διονύσιος, Καλαμπέτσου Σταματία, Ντιούδης Σταύρος, Σχίζα Αγλαΐα, Γιαννακού Νικολέτα, Μερκούρη Μαρία-Μαρίνα, Καϊμενόπουλος Κωνσταντίνος, Κοσμίδης Πασχάλης, Λιόντος Κωνσταντίνος, Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το