Τοπικά

Το αδιέξοδο στην υπόθεση Κουφοντίνα – Ποια σενάρια διερευνούν οι δικαστικές και πολιτικές αρχές

Καμιά απόφαση δεν είχε λάβει μέχρι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το τί μέλλει γενέσθαι με τον Δ. Κουφοντίνα, καθώς όπως όλα δείχνουν, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημά του για άδεια από τις φυλακές, είναι άρτιο από κάθε νομική άποψη.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αναζητούν λύσεις απεμπλοκής από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, με το ζήτημα της 7ης αδείας του πρώην ηγετικού μέλους της ένοπλης οργάνωσης 17 Ν και πολυισοβίτη. Η ηγεσία της Αστυνομίας εκφράζει φόβους και κλιμάκωση των αντιδράσεων των λεγόμενων «Κουφοντινίστας», αντιεξουσιαστών και μπαχαλάκηδων, που αντιδρούν στη μη χορήγηση της άδειας στον κατάδικο και ήδη έχουν σημειωθεί περισσότερες από 15 επιθέσεις σε διάφορους στόχους σε όλη την χώρα.
Με το ενδεχόμενο της επιδείνωσης της υγείας του πολυισοβίτη, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, να είναι άμεσο, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, ζητείται επειγόντως λύση, κι αυτό γιατί ο «Λουκάς» της 17Ν θεωρείται πρόσωπο «σύμβολο» των περισσοτέρων αντιεξουσιαστών.

Το σενάριο της αναίρεσης του βουλεύματος μοιάζει να απομακρύνεται, καθώς το βούλευμα θεωρείται άρτιο από νομικής άποψης, ενώ εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να συνεδριάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, να αποφασίσει την επιστροφή του βουλεύματος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα πρέπει να συνεδριάσει υπό νέα σύνθεση. Ποιοι ωστόσο πλημμελειοδίκες θα αναιρέσουν βούλευμα συναδέλφων τους; Κι αυτό γιατί ελέγχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εισαγγελείς που είχαν εισηγηθεί πριν από έναν χρόνο την αποφυλάκιση του πολυισοβίτη…
Σύμφωνα με ένα σενάριο, λύση αναμένεται να δοθεί μέσω της ιατρικής οδού, δηλαδή να διακομιστεί ο κρατούμενος πολυισοβίτης σε νοσοκομείο της Αθήνας, με το αιτιολογικό της επιβάρυνσης της υγείας του και να συνεδριάσει άμεσα το αντίστοιχο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, για να αποφασίσει να του δοθεί άδεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το