Τοπικά

Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου στην παγκόσμια Φόρμουλα 1

Στους παγκόσμιους μαθητικούς αγώνες της Formula 1 που θα πραγματοποιηθούν το 2022 στη Βρετανία, προκρίθηκε το 9ο Γυμνάσιο Βόλου πετυχαίνοντας μια εξαιρετική διάκριση.

Το σχολείο προετοιμάστηκε με τη συνδρομή της ομάδας Talos του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετείχε πρώτα στον ελληνικό διαγωνισμό, όπου έλαβε δύο βραβεύσεις και μετά προκρίθηκε στους παγκόσμιους αγώνες.
Οι μαθητές δούλεψαν πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας με εβδομαδιαίες συναντήσεις που διαρκούσαν πολλές φορές και 3 ώρες.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου ανέφερε πως «στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2020-21 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, έκλεισε η χρονιά με μία πολύ μεγάλη διάκριση στην δράση F1inSchools. Η ομάδα μας κατέλαβε την 5η θέση πανελληνίως. Η ομάδα μας που ονομάζεται Argon, δημιουργήθηκε από μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου και του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Το F1 in Schools είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έχει σκοπό την ενίσχυση της διδασκαλίας των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, (των τεχνών) και των μαθηματικών (STE(A)M). Υποστηρίζεται από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Τα συγκεκριμένα σχολεία συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεργασία με την ομάδα ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον υπεύθυνο κ. Γιώργο Πρώια».
Η ίδια πρόσθεσε πως «τον Οκτώβριο συμμετείχαμε στους τελικούς για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου όλο το project της φόρμουλα μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα, έγιναν κάποιες διορθώσεις στο μονοθέσιό μας στις ρόδες, την αεροτομή και στη βελτίωση της αεροδυναμικής και προκριθήκαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όλα τα παιδιά της ομάδας βοήθησαν άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο και εμείς οι καθηγητές τους ήμασταν εκεί να τους βοηθούμε, να τους στηρίζουμε και να τους ενισχύουμε στα δύσκολα. Προκριθήκαμε στους τελικούς και θα εκπροσωπήσουμε μαζί με άλλες ομάδες την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς 2021(22), οι οποίοι θα διενεργηθούν (κατά πάσα πιθανότητα) στην Αγγλία τον Μάιο ή τον Ιούνιο 2022. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο. Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτό είναι το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλαμε και φυσικά ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αν και κατά βάθος όλοι όσοι συμμετείχαμε γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα πολύ καλό project. Βέβαια ακόμη τα παιδιά δεν μπορούν να το πιστέψουν αλλά τώρα καταλαβαίνουν ότι η προσπάθειά τους δεν πήγε χαμένη και η επιτυχία θέλει πολύ κόπο για να επιτευχθεί. Έτσι οι μαθητές μας, μαθαίνουν να κατακτούν την γνώση με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, δεν πλήττουν, συνεργάζονται, ασχολούνται με κατασκευές, σχεδιάζουν με την βοήθεια των καθηγητών τους και γιατί όχι τους μυούμε στην έννοια του επιχειρείν.

Η ομάδα «Argon» βραβεύτηκε με 2 βραβεία της Καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και της καλύτερης ομάδας Γυμνασίου. Πολύτιμη η συνεργασία και βοήθεια σε κάθε πρόβλημα των καθηγητών του σχολείου μας, του φυσικού κ. Γιάννη Τσαρτσάλη, του υποδιευθυντή μας -μαθηματικού , κ. Κώστα Καλατζή και του υπεύθυνου της ομάδας ΤALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πρώια. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο project βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στην επιτυχία αυτή. Πάνω από όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι οι μεγάλοι ήρωες, που έφτασαν τόσο ψηλά, να εκπροσωπήσουν την πόλη τους, τα σχολεία τους, την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το