Τοπικά

Το 5ο Γυμνάσιο Βόλου σε Εικονική Κινητικότητα

Σε δραστηριότητες εικονικής κινητικότητας (virtual mobility) συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου κατά την εβδομάδα 12- 16 Απριλίου 2021. Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus + KA2, με τίτλο «Steps towards future», με σύμπραξη των χωρών Πολωνίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτέλεσε η προσέγγιση των φυσικών επιστημών μέσω της βιωματικής μάθησης ούτως ώστε οι μαθητές ανακαλύπτοντας τη μαγεία που κρύβει ο κόσμος των φυσικών επιστημών να αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θετικότερη στάση απέναντι στα μαθήματα αυτά.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές του σχολικού έτους 2018-19 και επρόκειτο να ολοκληρωθεί την άνοιξη του ’20, ωστόσο, λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, παρατάθηκε έως την άνοιξη του ’21.

Η τελευταία κινητικότητα του προγράμματος διοργανώθηκε από τη Ρουμανία και πραγματοποιήθηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα zoom. Μαθητές και εκπαιδευτικοί των τεσσάρων χωρών συμμετείχαν σε κοινή τηλεδιάσκεψη με ψηφιακές παρουσιάσεις, διαδραστικές δραστηριότητες, online παιχνίδια, μοιράστηκαν εμπειρίες και όμορφες στιγμές, σφυρηλάτησαν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας υπερβαίνοντας το φυσικό εμπόδιο της απόστασης χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία. Η εικονική κινητικότητα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έτυχε ενθουσιώδους ανταπόκρισης από όλους τους εταίρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το