Τοπικά

Το 4o Γυμνάσιο Βόλου βραβεύτηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα 4α YouSmile Awards, για την προσφορά του στους αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά μαθητές, απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Βόλου. Η απονομή του βραβείου έγινε διαδικτυακά σήμερα σε ειδική εκδήλωση.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για το Γυμνάσιο της Νεάπολης το οποίο εδώ και λίγα χρόνια υλοποιεί μια αξιοσημείωτη κοινωνική δράση με εμπνευστές τους καθηγητές και πρωταγωνιστές τους μαθητές.
Το κοινωνικό έργο του σχολείου αξιολογήθηκε ως πολύ θετικό από το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο και επιβράβευσε το σχολείο για την προσπάθειά του.

Μια ομάδα 25 μαθητών στο 4ο Γυμνάσιο ανέλαβε, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να συγκεντρώνει κάθε μήνα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμμαθητές τους που ζούνε σε οικονομική ανέχεια. Κάθε μήνα τα παιδιά κινητοποιούσαν ένα διαφορετικό τμήμα του σχολείου. Με αυτό τον τρόπο δραστηριοποίησαν τους συμμαθητές τους μεταδίδοντας το πνεύμα του εθελοντισμού. Επίσης απευθύνονταν και σε άλλους χορηγούς για την εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών. Επιπλέον συνεργάστηκαν με την Τοπική Ενορία του Αγίου Τρύφωνος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Δήμο, την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» (μη κερδοσκοπική οργάνωση) και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το