Τοπικά

Το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας σε  πρότζεκτ για τον εκφοβισμό και τη βία – Bul-lies! Stop the Cries!’’

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+KA3 ‘Setting an Agora for a Democratic Culture’ οι μαθητές του Β2 του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας , Μαγνησίας εκπόνησαν ένα πρότζεκτ για τις Ευρωπαϊκές Αξίες και τον Εκφοβισμό με τίτλο ‘’ Bul-lies! Stop the Cries!’’ Για τους σκοπούς της εργασίας δημιουργήθηκε ένα site το οποίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
• Έναν μίνι οδηγό για τον Εκφοβισμό σε μορφή ebook που μετατράπηκε με την υπηρεσία Robobraiile και σε mp3 για άτομα με προβλήματα όρασης.
• Μια διαδικτυακή ομιλία για τα νομοθετικά μέτρα κατά του εκφοβισμού που εφαρμόζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε με αφορμή την 6η Μάρτη-Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.
• Μια διαδικτυακή Στρογγυλή Τράπεζα με προτάσεις για το πώς οι Ευρωπαϊκές Αξίες μπορούν στην πράξη να μας ενδυναμώσουν προκειμένου να περιορίσουμε αυτή τη μάστιγα.
• Καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από το θέμα του εκφοβισμού με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίησή μας.

https://t4e-bullymenot.wixsite.com/website-1?fbclid=IwAR1v6Thj_kJOmjlnbJ0-iYPhmzs3rst3Pq6R7kAJN3exPgGCxULM_p5uaBY
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: Setting a Agora for Democratic Culture» (2018-2021) αποβλέπει στην αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων, χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση ως όχημα για την προώθηση αρχών και αξιών, συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατικής κουλτούρας της ΕΕ, η οποία συμβάλλει στην αποδοχή της ΕΕ ως μια οντότητα που λειτουργεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα υπέρ όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ταυτότητας. Οι εκπαιδευτικοί Teachers4Europe (T4E) λειτουργούν ως κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς, διαδίδοντας τις ευρωπαϊκές αξίες στη σχολική κοινότητα, σε συναδέλφους, σε νέους και την κοινωνία. Επιπλέον, προωθούν έναν διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και συμβάλλουν στην πραγματοποίηση συνεργιών και στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω της γνώσης για την Ευρώπη και τις αξίες της, με έμφαση στον τομέα του Δημοκρατικού Πολιτισμού.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα T4E στοχεύει στη δημιουργία ενός διασυνοριακού, βιώσιμου και μακροχρόνιου δικτύου εκπαιδευτικών, το οποίο θα προάγει τις κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες των μαθητών και θα υποστηρίζει τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη διαπολιτισμική κατανόηση και την απόκτηση των σχετικών γνώσεων.
Το πρόγραμμα παρατείνεται μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 και το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, ένα σχολείο με μακρά παράδοση σε προγράμματα Erasmus+,δηλώνει πανέτοιμο για ‘βουτιά’ σε νέους γνωστικούς ωκεανούς. Καλή αντάμωση!
Συντονίστρια/Τ4Ε:Αρχοντή Βασιλική , Καθ.Αγγλικής Φιλολογίας-Γλωσσολόγος, Μ.Α
AΤ4Ε: Βούλγαρη Βασιλική, Καθ.Πληροφορικής-Νηπιαγωγός
Συμμετέχοντες: Κωτούλας Χρήστος, Λάϊος Γιώργος, Μακούχα Μαρία, Μανουηλίδης Θανάσης (Team Head), Μπαϊράμης Βασίλης, Μπάρδα Έλενα, Μπούργου Ελένη, Ντάκης Γιώργο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το