Τοπικά

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στο 1o Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας

Το 1o Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που διοργανώθηκε φέτος στην πόλη της Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και πραγματοποιήθηκε στο Μύλο του Παππά, επισκέφτηκαν τα τμήματα Β2 και Β5 του 1ου Γυμνασίου Βόλου, στο πλαίσιο του μαθήματος “Τεχνολογία», την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Θεσσαλίας διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός οργανισμός «SciCo» Επιστήμη – Επικοινωνία, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισσαίων σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Το Φεστιβάλ περιελάμβανε μεταξύ άλλων τις παρακάτω θεματικές ενότητες: Φυσική / Χημεία / Βιολογία / Γεωλογία / Μαθηματικά / Τεχνολογία / Πληροφορική / Περιβάλλον / Υγεία / Διατροφή / Αστρονομία / Επιστήμη και Τέχνη / Καινοτομία.
Με γνώμονα τους τομείς αυτούς, ένα σύνολο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων είχαν σχεδιαστεί για να παρουσιαστούν στα σχολεία τις πρωινές ώρες:
– Διαδραστικά Εκθέματα – Επιστημονικά Πειράματα – Εργαστήρια – Εκπαιδευτικά παιχνίδια Παραστάσεις επιστημονικού Θεάτρου.
Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις παρουσιάσεις, έκαναν πολλές ερωτήσεις και με ενθουσιασμό πήραν μέρος στις βιωματικές δραστηριότητες .


Οργανωτές και συνοδοί της επίσκεψης: Σοφία Ξυραφάκη ΠΕ82, Γεωργία Αναστασοπούλου ΠΕ 83 και Μιχάλης Μαρσουβανίδης ΠΕ11.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το