Τοπικά

To 1ο Γυμνάσιο Βόλου στην χώρα του Φερνάντο Πεσσόα, του Βάσκο Ντα Γκάμα και των ρυθμών του Φάντο

Οκτώ μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Βόλου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία, για να πραγματοποιήσουν το τέταρτο μέρος της ανταλλαγής μαθητών με το Κολέγιο Γκουανταλούπε της πόλης Αμόρα, στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, »Culture Enriched with Migration». Οι μαθητές και οι καθηγητές του Πορτογαλικού σχολείου επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Βόλου τον Απρίλιο του 2018 μαζί με άλλα 5 σχολεία της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Δανίας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου του 2019, οι ‘Ελληνες μαθητές είχαν μία εξαιρετική φιλοξενία από τις οικογένειες των Πορτογάλων συμμαθητών τους, όπου έζησαν μαζί τους και γνώρισαν τον πολιτισμό της χώρας, παράλληλα με την πρακτική εξάσκηση και την ανάπτυξη της γλώσσας των Αγγλικών.

Οι μαθητές έζησαν το Πορτογαλικό εκπαιδευτικό σύστημα παρακολουθώντας μαθήματα συνοδευόμενα από τους ξένους μαθητές και μπόρεσαν να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις ενός υπέροχου σχολείου, ταυτόχρονα με τις παρουσιάσεις και τις εργασίες για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, που ασχολείται με την μετανάστευση και τον σεβασμό στον άνθρωπο ανεξαρτήτου καταγωγής, στην κουλτούρα και τον πολιτισμό του.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις σε διάφορα ιστορικά μνημεία της ασύγκριτης ομορφιάς Λισαβόνα, της Σίντρα και του Σεϊσάλ, καθώς και στην μοναδική παραλία της Costa da Caparica, και του δυτικότερου σημείου της Ευρώπης, Cabo da Roca, με την μοναδική θέα στον Ατλαντικό. Μια απίστευτη εμπειρία για όλους σε ένα αξέχαστο περιβάλλον, ανάμεσα σε υπέροχους ανθρώπους, όπου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν μια διαφορετική κουλτούρα και να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το