Τοπικά

Το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας εκτυπώνει μάσκες στο πλαίσιο πανελλαδικής εθελοντικής δράσης

Στην πανελλήνια εθελοντική πρωτοβουλία για την παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας και πιο συγκεκριμένα μασκών, συμμετέχει το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας το οποίο έχει αναλάβει την εκτύπωση της πάνω βάσης της μάσκας μέσω του τρισδιάστατου εκτυπωτή, που έχει προμηθευτεί το σχολείο μέσω προγράμματος Εράσμους.
Ήδη πριν λίγες ημέρες το σχολείο παρέδωσε στους αρμόδιους της εθελοντικής προσπάθειας τα πρώτα 30 τεμάχια για τη δημιουργία των μασκών.

Ως γνωστόν από την περασμένη Δευτέρα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για χιλιάδες εργαζόμενους σε αρκετούς χώρους εργασίας, όπως βέβαια και για τους πολίτες, όταν επισκέπτονται κλειστούς χώρους ορισμένους κλάδους εργασίας, όπως τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα λεωφορεία.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας ανακοινώθηκε πως στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + «3D Pinter, technology for the future» προμηθεύτηκε εδώ και 2 μήνες ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Εν μέσω αυτής της παγκόσμιας πανδημικής γρίπης COVID-19, και αφού πληροφορηθήκαμε για τη δημιουργία μιας πανελλήνιας εθελοντικής δημόσιας ομάδας με την ονομασία «Hellas COVID19 3D Printing Supplies» (περισσότερα στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/groups/2867852269960154/), που έχει ως σκοπό την παραγωγή 3D εκτυπωμένων μέσων ατομικής προστασίας από τη πανδημία, το σχολείο μας θέλοντας να αξιοποιήσει κατά ένα μέρος τον τρισδιάστατο εκτυπωτή, αλλά και να συμβάλει με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο στη παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας από τη πανδημία έγινε μέλος της ομάδας αυτής.

Ο καθηγητής Γιώργος Ραχούτης

Στο τέλος Απριλίου μάλιστα παρέδωσε τα πρώτα 30 εκτυπωμένα κομμάτια. Η παράδοση έγινε στην εταιρεία τρισδιάστατης εκτύπωσης «3D Hub «στον Βόλο η οποία είναι και συνεργάτης του σχολείου μας στο παραπάνω Erasmus + πρόγραμμα, που το κεντρικό τμήμα της εταιρείας αυτής είναι ένα από το κύρια ιδρυτικά και οργανωτικά μέλη της πανελλήνιας εθελοντικής δημόσιας ομάδας με την ονομασία «Hellas COVID19 3D Printing Supplies».
Ο καθηγητής του σχολείου κ. Γιώργος Ραχούτης έχει αναλάβει την εκτύπωση της πάνω βάσης της μάσκας μέσω του τρισδιάστατου εκτυπωτή. «Μάθαμε ότι υπάρχει μια ομάδα που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για συγκέντρωση μασκών και άλλου εξοπλισμού και ενδιαφερθήκαμε να συμμετάσχουμε. Μάλιστα πανελλαδικά συμμετέχουν 2.500 άτομα σε αυτή την πρωτοβουλία. Η εκτύπωση της πάνω βάσης της μάσκας απαιτεί 3,5 ώρες για το κάθε τεμάχιο, καθώς και 15 μέτρα νήματος. Αρχίσαμε την εθελοντική μας δράση ως σχολείο πριν 20 μέρες περίπου και ήδη παραδώσαμε τα πρώτα 30 τεμάχια».
Συμπλήρωσε δε πως «αισθάνομαι ωραία που προσφέρουμε ως σχολείο σε μια σημαντική πρωτοβουλία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το