Τοπικά

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας στη Γαλικία της Ισπανίας

Με τη μετακίνηση οκτώ εκπαιδευτικών στη Γαλικία της Ισπανίας ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά η υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+/KA1 του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας με τίτλο: «Οργανώνοντας κι επιτυγχάνοντας τη μάθηση σε χώρους εργασίας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου «όπως δείχνει και ο τίτλος του το θέμα του προγράμματος ήταν η μάθηση μέσα από την πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας κι αυτό επιτεύχθηκε με την πραγματοποίηση τριών συνολικά μετακινήσεων. Μία ομάδα 15 μαθητών με τους συνοδούς τους έκανε την πρακτική της άσκηση, τον περασμένο Νοέμβρη, για δύο εβδομάδες στη Σεβίλλη της Ισπανίας, μία δεύτερη ομάδα 9 μαθητών με τους συνοδούς της έκανε την πρακτική της άσκηση, τον Απρίλη, στο Καρτούζι της Πολωνίας ενώ, τις πρώτες μέρες του Μάη, κάνοντας χρήση των διακοπών του Πάσχα ταξίδεψε στη Φερρόλ και Κορούνια της Γαλικίας η τελευταία ομάδα των 8 εκπαιδευτικών. Στην αποστολή συμμετείχαν ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτριος Κόκκινος, η υποδ/ντρια Μαρία Κολυμένου και οι εκπαιδευτικοί: Άννα Αγγελοπούλου, Αθανάσιος Βλαχούτσος, Δημήτριος Παρδάλης, Γεώργιος Ραχούτης, Χρυσούλα Μονοβασίου, Αθανασία Χατζή, οι οποίοι εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με την υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας.

Κατά την επίσκεψή τους στον ισπανικό βορρά, οι οκτώ εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο Ολοκληρωμένα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, να ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης της πρακτικής άσκησης των μαθητών στην Ισπανία, να ανταλλάξουν απόψεις με του Ισπανούς εκπαιδευτικούς καθώς επίσης να γνωρίσουν συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και να έρθουν σε επαφή και με τη δική τους πλευρά.
Συζητήθηκαν ευρύτερα ζητήματα τα οποία αφορούν στη συνεργασία σχολείου και επιχειρήσεων καθώς επίσης οι δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συνύπαρξη εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικές και φαίνεται ότι η εμπειρία θα λειτουργήσει οπωσδήποτε ενισχυτικά στην προσπάθεια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας να υλοποιήσει με όσο το δυνατό περισσότερη επιτυχία για τους μαθητές του τον θεσμό του 4ου Μεταλυκειακού έτους της Μαθητείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το