Τοπικά

Το 1ο Δημοτικό Βόλου τίμησε τον παλιό μαθητή του σχολείου Χαράλαμπο Τσιμά

Το 1ο Δημοτικό Βόλου τίμησε σήμερα τον Χαράλαμπο Τσιμά για την προσφορά 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σχολείο. Ο κ. Τσιμάς επέστρεψε μετά από 80 χρόνια στους χώρους του διδακτηρίου απ’ όπου αποφοίτησε και συγκινημένος μίλησε στα παιδιά για τα δικά του μαθητικά χρόνια, τις αναμνήσεις του από το σχολείο, αλλά και για την “συνταγή” της επιτυχίας. Συγκεκριμένα, συμβούλεψε τους μικρούς μαθητές ότι θα πρέπει να προσπαθούν, με υπομονή και επιμονή, και σίγουρα θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό στο εργαστήριο Πληροφορικής που πήρε το όνομα του δωρητή και συνεχίστηκε στο αμφιθέατρο παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Μάλιστα ως μια ακόμη έκπληξη οι εκπαιδευτικοί έψαξαν στο μαθητολόγιο και βρήκαν τους βαθμούς που είχε λάβει ο κ. Τσιμάς στα χρόνια που ήταν μαθητής.

Αναφερόμενος στην δωρεά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που αναβάθμισαν το εργαστήριο πληροφορικής, ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Γιώργος Μεταφετζής, σημείωσε ότι η πράξη του κ. Τσιμά είναι ένα μάθημα προς μίμηση για τα παιδιά, ένα μάθημα για τη σημασία της αλληλοβοήθειας και της στήριξης προς όσους έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι η δωρεά του κ. Τσιμά αφορούσε την διάθεση δέκα ηλεκτρονικών υπολογιστών με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τον ένα εκτυπωτή που εγκαταστάθηκαν ήδη στο εργαστήριο Πληροφορικής. Οι έξι παλιοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο εργαστήριο, μεταφέρθηκαν στις αίθουσες για να αξιοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς στο διδακτικό έργο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το