Τοπικά

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο ζητεί από το Δήμο Βόλου την αξιοποίηση οικοπέδου για διοργάνωση εκδηλώσεων

Την αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου κοινόχρηστου-δημοτικού οικοπέδου το οποίο περιβάλλεται από τις οδούς Γ. Δήμου-Καβάφη και Τσιμπούκη για την πραγματοποίηση αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που θα εξυπηρετεί τα γύρω σχολεία, ζητεί με έγγραφό του από τον Δήμο Βόλο το 12ο Δημοτικό Βόλου, το οποίο γειτνιάζει με το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Όπως τονίζεται από το Δημοτικό, «στον κοινόχρηστο-δημοτικό αυτό χώρο έκτασης δύο περίπου στρεμμάτων, βρίσκονται δύο γήπεδα μπάσκετ, αρκετά δένδρα και βρύσες που δεν λειτουργούν. Σύμφωνα με αναφορές γονέων, κατοίκων της περιοχής και δικές μας παρατηρήσεις, ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ιδιοκτήτες σκύλων με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα δημόσιας υγιεινής στην περιοχή και στο προαύλιο του σχολείου».
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Πούλιος επισήμανε πως «η πρότασή μας έχει σκοπό να γίνει ο χώρος προσβάσιμος στους κατοίκους και κυρίως τους νέους και τα παιδιά λύνοντας ταυτόχρονα ένα χρόνιο πρόβλημα υγιεινής, αισθητικής και έλλειψης χώρων παιχνιδιού και άθλησης της περιοχής».

Η αξιοποίηση
Η πρόταση αξιοποίησης του σχολείου προς τον Δήμο περιλαμβάνει τα εξής:
«-Παραχώρηση χρήσης του χώρου στο σχολείο μας με δυνατότητα κοινής χρήσης του 5ου ΓΕΛ και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νεφέλη που βρίσκονται δίπλα.
-Δημιουργία πρόσβασης από το προαύλιό μας προς τον χώρο, έτσι ώστε να έχουμε την εποπτεία, τον έλεγχο και την ευθύνη της χρήσης, τουλάχιστον κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.
-Κατασκευή ενός μικρού αμφιθέατρου-κερκίδων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων και εορτών των προαναφερόμενων σχολείων και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων.
-Κατασκευή ενός ή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται χρήσιμο (π.χ. τένις, βόλεϊ και άλλα) καθώς γήπεδα μπάσκετ έχουν όλα τα σχολεία.
-Επισκευή βρύσεων, κιγκλιδωμάτων, φωτισμού και εξωραϊσμός.

Ο διευθυντής του σχολείου συμπλήρωσε πως με τις προαναφερθείσες παρεμβάσεις, αποκτούν τα γύρω σχολεία και οι κάτοικοι χώρο θεάτρου, αθλοπαιδιών, άθλησης και ψυχαγωγίας, ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα των κατοίκων, ομορφαίνει και αναβαθμίζεται η περιοχή».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αντώνης Μπέκος τόνισε πως «αυτός ο χώρος είναι αθλητικό κέντρο μόνο στα χαρτιά, αφού κυρίως βρίσκονται εκεί σκυλιά. Πολλά πρωινά βρίσκουμε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας κόπρανα, ενώ έχουν σημειωθεί περιστατικά με ψύλλους σε παιδιά. Καμία Δημοτική Αρχή δεν ασχολήθηκε με αυτό το οικόπεδο. Και, όταν απευθυνθήκαμε στον Δήμο, μας απάντησαν ότι θα στείλουν ένα συνεργείο για να καθαρίσει τον χώρο. Εμείς ζητάμε να μετατραπεί αυτό το οικόπεδο σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τα εκατοντάδες παιδιά και εφήβους. Μάλιστα είμαστε διαθέσιμοι να συμβάλλουμε στη συντήρησή του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το