Πολιτισμός

Το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στον Δήμο Αλμυρού

Η δεύτερη δεκαετία της πορείας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς από τον Αλμυρό, ο οποίος κατά την αρχαιότητα αποτελούσε το λεγόμενο Αθαμάντιο Πεδίο, που πήρε το όνομά του από τον βασιλιά Αθάμαντα. Ολόκληρη η περιοχή έχει πλούσια μυθολογία και πλούσιο ιστορικό παρελθόν από τους Νεολιθικούς χρόνους ώς σήμερα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και την ΠΕΔ Θεσσαλίας, το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στις 27 και 28 Ιουλίου, στον Δήμο Αλμυρού.
Το φετινό συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στη σημασία και στον ρόλο του θεσσαλικού αεροδρομίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Οι δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλοί μετανάστες τα τελευταία χρόνια ταξιδεύουν όλο και περισσότερο αεροπορικώς από το εξωτερικό στην Ελλάδα και είναι αναγκασμένοι να πετάξουν για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, απ’ όπου πρέπει να ταξιδέψουν άλλες τέσσερις ή πέντε ώρες ή στη χειρότερη περίπτωση να διανυκτερεύσουν λόγω της ακατάλληλης ώρας της πτήσης. Μια αναβαθμισμένη αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αλμυρού θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τους Θεσσαλούς ομογενείς και ίσως και πολλούς άλλους μετανάστες των όμορων Νομών που ζουν στο εξωτερικό. Παράλληλα κάτι τέτοιο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα της Θεσσαλίας.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού το Σάββατο 27 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και η εκδήλωση θα κορυφωθεί με μια πολιτιστική βραδιά με χορούς, μουσική και δρώμενα εμπνευσμένα από τη θεσσαλική παράδοση στην πλατεία του Δήμου Αλμυρού. Την επόμενη ημέρα Κυριακή 28 Ιουλίου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ολοήμερη ψυχαγωγική κρουαζιέρα από το Αχίλλειο στον Παγασητικό Κόλπο και στη Σκιάθο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το