Πολιτισμός

Τμήματα ακορντεόν και παραδοσιακών οργάνων στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού πρόκειται να συσταθεί τμήμα ακορντεόν και παραδοσιακών οργάνων – κανονάκι εφόσον υπάρξουν οι ανάλογες εγγραφές. Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται να αρχίσουν αρχές Σεπτεμβρίου.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία τη χρονιά που έκλεισε να «γνωριστούν» με διάφορα όργανα, όπως πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο, μπουζούκι, λαούτο, φλογέρα, φλάουτο, τρομπέτα, όπως και ασχοληθούν με τη μονωδία – έντεχνο τραγούδι, τη θεωρία της μουσικής και την αρμονία. Στο Ωδείο λειτούργησε επίσης φέτος το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας, του οποίου την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια κ. Ελευθερία Χικάρου.
Επίσης δημιουργήθηκαν τα εξής σύνολα: Φωνητικό με υπεύθυνη την καθηγήτρια του Ωδείου, πιανίστα και μαέστρο, κ. Μαριάννα Σαμαρτζή, λαϊκής μουσικής με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Ιωάννη Ακρίβο, ορχηστρικό καθηγητών/τριών και μαθητών/μαθητριών του Ωδείου με υπεύθυνους τους διδάσκοντες κ. Ιωάννη Σιάρρα, καθηγητή βιολιού, και κ. Ευφροσύνη Γαρδικλή, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου, νεανική και παιδική χορωδία με υπεύθυνη την καθηγήτρια, πιανίστα και μαέστρο, κ. Μαριάννα Σαμαρτζή, ροκ – ποπ – τζαζ με υπεύθυνο τον καθηγητή ηλεκτρικής κιθάρας κ. Ιωάννη Εμφιετζίδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το