Τοπικά

Τίτλοι τέλους για το ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας – Μετά την ένταξή του με Νόμο σε νέα δομή

Τελευταία ημέρα λειτουργίας ήταν η χθεσινή για το Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Μαγνησίας το οποίο με βάση τον νέο νόμο εντάσσεται σε μια νέα οργανωτική δομή το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) μαζί με το ΚΕΔΔΥ, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Συμβουλευτικό σταθμό Νέων.
Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες μέχρι και χθες, τουλάχιστον 100 υποψήφιοι προσέτρεξαν στο ΚΕΣΥΠ για να βοηθηθούν από τα δύο στελέχη του και να λάβουν πληροφορίες για διάφορα τμήματα και σχολές.
Πάντως, μερικές δεκάδες άλλοι υποψήφιοι δεν θα μπορέσουν να βοηθηθούν από το ΚΕΣΥΠ, αν και απομένει μια εβδομάδα για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής του μηχανογραφικού, αφού η υπηρεσία σταμάτησε να λειτουργεί χθες με απόφαση του υπουργείου. Τα ραντεβού αυτά δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν στο τελευταίο δεκαήμερο, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά στελέχη στη δομή.

Τα τελευταία χρόνια το ΚΕΣΥΠ βοηθούσε τους υποψηφίους μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου.
«Καθημερινά βλέπαμε δέκα υποψηφίους την ημέρα ο καθένας μας» δήλωσε το στέλεχος κ. Αγγελική Καραμπατζάκη προσθέτοντας πως η υπηρεσία σταμάτησε να λειτουργεί από χθες και εντάσσεται στο ΚΕΣΥ που είναι η νέα δομή. Από τη μέρα που ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες είδαμε 100 υποψηφίους, ενώ υπάρχουν αρκετοί άλλοι που ήθελαν επίσης ραντεβού».
Η ίδια πρόσθεσε πως το ΚΕΣΥΠ εντάσσεται στη νέα δομή το ΚΕΣΥ, αλλά είναι αδιευκρίνιστο ακόμη με πόσα στελέχη θα λειτουργήσει. Αναμένονται νέες διατάξεις.
Στο μεταξύ, μικτή εικόνα για την πορεία των βάσεων παρουσιάζεται από εκπαιδευτικούς αναλυτές.

Πιο αναλυτικά για το 1ο επιστημονικό πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών, αναμένεται άνοδος στα περισσότερα τμήματα μεταξύ 150-300 μορίων. Για τα παιδαγωγικά τμήματα η άνοδος πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερη. Για τα υψηλόβαθμα τμήματα του πεδίου η άνοδος κυμαίνεται μεταξύ 100-250 μορίων.
Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών και τεχνολογικών επιστημών αναμένεται πτώση στα περισσότερα τμήματα μεταξύ 250-450 μορίων, ενώ στα υψηλόβαθμα τμήματα η πτώση αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 150-350 μορίων.
Επίσης στο 3ο επιστημονικό πεδίο με τις επιστήμες υγείας η πτώση στα τμήματα αναμένεται μεταξύ 250-400 μορίων. Μάλιστα στην Ιατρική η πτώση των μορίων μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 100-300 μορίων.
Τέλος στο 4ο επιστημονικό πεδίο με τις επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής με κύρια κατεύθυνση την ελαφρά άνοδο. Στα υψηλόβαθμα τμήματα αναμένεται μικρή άνοδος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το