Τοπικά

Της …Κορέας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

IMG_2797

Σε ανοιχτή σύγκρουση με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ήρθε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το θέμα αξιολόγησης των εργαζομένων. Ο κ. Μπέος τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων, ωστόσο αρνήθηκε να ληφθεί απόφαση για το θέμα στην παρούσα φάση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων, όπως και των ίδιων των εργαζομένων που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Η επιμονή τόσο του δημάρχου να μη ληφθεί απόφαση, όσο και του Προέδρου Γ. Μουλά να μη δώσει το λόγο στους υπόλοιπους συμβούλους, οδήγησε στην αποχώρηση της παράταξης Νάνου αρχικά και στη συνέχεια της παράταξης Πατσιαντά. Για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο έδωσε εικόνα «Βόρειας Κορέας» και η αίθουσα μετατράπηκε σε αρένα.
«Τελεία και παύλα. Θέλετε να ισοπεδώσετε τη διαδικασία, θα σας ισοπεδώσω εγώ», ήταν η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά στο αίτημα των μειοψηφιών και των εργαζομένων να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία.
«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Την πλειοψηφία την έχουμε εμείς και δεν μπα να φωνάζετε όσο θέλετε» ήταν η απάντηση του δημάρχου, στο ίδιο μήκος κύματος, με αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Μετά το χάος που προκλήθηκε η παράταξη Σκοτινιώτη απείχε από όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Από την παράταξη Μιτζικού τα θέματα ψήφιζε μόνο ο επικεφαλής, με τον οποίο δεν ταυτίστηκαν η κ. Κέρσα Σπανομήτρου και ο κ. Διαμαντένιας, που απείχαν επίσης από τις ψηφοφορίες.
Ο Α. Νάνος έκανε λόγο για διαδικασία που εξελίχθηκε σε καραγκιοζιλίκι, για να του απαντήσει ο Γ. Μουλάς , ότι μπορεί να αποχωρήσει από τα έδρανα. Για τραγέλαφο μίλησε ο κ.Πατσιαντάς.
Ο δήμαρχος ζήτησε από τους εργαζόμενους να σταματήσουν να φωνάζουν: «Θα κάτσετε στη θέση σας θέλετε δεν θέλετε. Δεν θα το κάνετε χάος εδώ μέσα», είπε στους συνδικαλιστές που απαιτούσαν να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία και να πάρει ανοιχτά θέση η δημοτική αρχή.
«Αυτά να τα κάνετε στον Σύλλογό σας. Εμείς δεν περνάμε το θέμα και αυτές οι μέθοδοι δεν περνάνε εδώ. Εμείς θα περάσουμε το θέμα όποτε θέλουμε και τώρα δεν το περνάμε» απάντησε ο δήμαρχος, για να τον αποκαλέσει για μια ακόμη φορά ο κ. Πατσιαντάς ακροδεξιό στοιχείο.
«Μιλάς και εσύ που σε έφτυσε όλος ο Βόλος και όλη η Θεσσαλία. Μιλάς εσύ που έχεις κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις», ήταν η αντίδραση Μπέου σε παρέμβαση στου Α. Παπατόλια.
Ο δήμαρχος ζήτησε και από τους εργαζόμενους να βγουν να διαμαρτυρηθούν έξω από την αίθουσα. «Αν ξαναφωνάξετε θα βγείτε έξω. Εδώ δεν είναι το σπίτι σας. Εδώ αποφασίζουμε εμείς, θέλετε δεν θέλετε.
Ο κ. Πατσιαντάς τάχθηκε κατά της αξιολόγησης, σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Σκοτινιώτης, από την πλευρά του, τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά μέσα από ένα δίκαιο σύστημα και κάλεσε τον κ. Μπέο να μην υπογράψει την ποσόστωση, όπως έκανε και ο ίδιος. Η παράταξη του κ. Μιτζικού τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης αλλά κατά της ποσόστωσης . Επίσης τάχθηκε υπέρ του επανελέγχου των συμβάσεων. Η παράταξη του κ. Νάνου τάχθηκε γενικώς κατά της ποσόστωσης, αλλά και του τρόπου που λειτουργεί το δημόσιο σήμερα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Μαγιάκος ζήτησε από τις παρατάξεις να τοποθετηθούν στο θέμα της συγκριτικής αξιολόγησης και να ληφθεί απόφαση στήριξης των εργαζομένων από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωϊ μια σοβαρή συζήτηση με τους εργαζόμενους, τους οποίους δεσμεύτηκε να στηρίξει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που όμως δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

«Είσαι τελειωμένος – Είσαι Χρυσαυγίτης»
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του δημάρχου και του Π. Σκοτινιώτη.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας δήλωσε ότι ο Γ. Μουλάς θα μείνει στην ιστορία, ως ο πρόεδρος της εκτροπής κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στο δημοτικό συμβούλιο, για να απαντήσει ο Α. Μπέος, ότι ο Π. Σκοτινιώτης είναι ένας τελειωμένος που κατέστρεψε την πόλη.
-Μπέος: Τελείωσες, σε βαρέθηκε ο κόσμος.
-Σκοτινιώτης: Είστε για τα πανηγύρια.
Μπέος: Για τα πανηγύρια είσαι εσύ και θα δεις ποιος θα γελάσει τελευταίος. Αυτοί που βλέπεις γύρω σου, θα διοικούν μέχρι το 2019 (εννοούσε τους συμβούλους της παράταξής του) …Εκείνη την ώρα η σύζυγος Α. Μπέου τον χειροκροτεί.
Σκοτινιώτης: Να συγχαρώ τη σύζυγό σας που παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στο δημοτικό συμβούλιο …
-Μπέος: Η δική μου σύζυγος έχει το θάρρος να παρεμβαίνει στο συμβούλιο, η δική σας δεν ήρθε ποτέ. Αντε να πας και στο Ποτάμι γιατί μόνο από εκεί δεν πέρασες.
-Σκοτ: Η δική σου επιλογή είναι η Χρυσή Αυγή . Σε αποθεώνουν τα χρυσαυγίτικα σαιτ. Εκεί είναι η θέση σου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το