Τοπικά

Τις καλοκαιρινές διακοπές στον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών παρουσίασαν στο σχολείο η Φένια και Κώστας Δημητρακάκης

Η επιστροφή στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες εξαιτίας της πανδημίας, φέρνει και την πρώτη ανταλλαγή των εμπειριών του καλοκαιριού ανάμεσα στους συμμαθητές κάθε σχολείου. Έτσι λοιπόν τα αδέλφια Φένια και Κώστας Δημητρακάκης, μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ανταποκρινόμενα στην «πρόκληση» του διευθυντή του συστεγαζόμενου 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Πασχάλη Δήμου, παρουσίασαν το μέρος των διακοπών τους εικαστικά, αλλά και με κείμενο περιγράφοντας το μέρος κι όλα όσα έζησαν το καλοκαίρι. Η διάθεση των παιδιών, η χαρά, το κέφι, η ανεμελιά, η γιορταστική ατμόσφαιρα, ο ενθουσιασμός δείχνουν την αισιοδοξία για το μέλλον κι ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν μια παρένθεση στην ομορφιά της ζωής.
Επίσης τα παιδιά καλλιέργησαν τον γραπτό λόγο και ανέδειξαν την απείρου κάλλους φυσική ομορφιά, καθώς και τα λαογραφικά στοιχεία αυτής της όμορφης ακτής – αγκαλιάς, του Αγίου Γεωργίου των Κυνηγών που βρίσκεται τόσο κοντά στον Βόλο. Η επιστροφή στο σχολείο μαζί με τη χαρά για το ξανασμίξιμο ακολουθείται από τη γλαφυρή περιγραφή των καλοκαιρινών εντυπώσεων
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις με τις οικογένειές τους σε κοντινές περιοχές, η περιοχή διαθέτει άλλωστε πολλές, αλλά και στην αξιοποίηση των οικογενειακών εξοχικών στα μέρη της ιδιαίτερης καταγωγής τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το