Τοπικά

Με τις ευλογίες του δήμου Βόλου…ανθεί η παρανομία στην παραγκούπολη του Ξηριά

ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ

Οι απειλές των αθίγγανων της παραγκούπολης του Ξηριά, δεν «επέτρεπαν» στον ιδιώτη των Σφαγείων να προχωρήσει στον διαχωρισμό των γραμμών της ΔΕΗ, ώστε να μην επιβαρύνεται η δομή με τα ποσά του κλεμμένου ρεύματος. Ο ιδιώτης που ανέλαβε τα σφαγεία το 2012, αρνήθηκε να προχωρήσει στον διαχωρισμό των γραμμών της ηλεκτροδότησης …επικαλούμενος τον φόβο που του προκαλούσαν οι αθίγγανοι και δεν πλήρωνε ρεύμα, ενώ ο δήμος, στο όνομα του οποίου ερχόταν ο λογαριασμός κοστολογούσε το ποσό του ρεύματος, με εντάλματα, προς τον ιδιώτη.
Ο δήμος ταυτόχρονα, απαιτούσε «πολιτική» λύση από τον ιδιώτη, ζητώντας δηλαδή το να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί στην αστυνομία, προκειμένου να σταματήσει τις κλοπές, προασπιζόμενος την περιουσία που του εκχωρήθηκε.
Τη λύση που δεν έδωσαν στην ουσία τέσσερις δημοτικές αρχές, με την παράνομη παραγκούπολη, απαιτούσαν να δώσει ο ιδιώτης… ο οποίος είχε καταγγείλει στην πρώην δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στον αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά, δολιοφθορές, που είχε υποστεί στα Σφαγεία-ως αντίποινα-από τους αθίγγανους.
Ο Δήμος Βόλου πλήρωνε το ρεύμα για την πολυμετοχική διαδημοτική εταιρεία Σφαγεία Α.Ε. από την ίδρυσή της. Από το 2000, ξεκίνησαν και οι κλοπές, αλλά κανείς δεν ενοχλούσε τους αθίγγανους, με τους οποίους γινόταν στην ουσία «ψηφοθηρική πολιτική».
Το 2012, οπότε και ο δήμος εκχώρησε τα σφαγεία, που αποτελούσαν «πληγή», με ελλείμματα που ξεπερνούσαν τις 400.000 ευρώ, απαιτούσε από τον ιδιώτη να δώσει λύση με τους αθίγγανους και να πληρώνει το ρεύμα, που αναλογούσε στη χρήση της δομής
«Εμείς δώσαμε λύση στη γάγγραινα αυτή που χρέωνε με ελλείμματα για χρόνια το Δήμο Βόλου. Δεν ήμασταν εμείς το πρόβλημα, αλλά η λύση του προβλήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξηρακιάς, στο e-thessalia.gr.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης των Σφαγείων εμφανίστηκε στο γραφείο του με αθίγγανους, οι οποίοι δεσμεύτηκαν απέναντί του, πως θα πληρώνουν το λογαριασμό που τους αναλογούσε …από το κλεμμένο ρεύμα.
«Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στο γραφείο με εκπροσώπους τσιγγάνων, που μας είπαν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το μερίδιό τους. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και οφείλει ο ιδιώτης πάει στη ΔΕΗ να λύσει το θέμα», είπε.
Ο κ. Ξηρακιάς ανέφερε ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, βεβαίωσε σε βάρος του ιδιώτη τους λογαριασμούς, σε μία περίπτωση το καλοκαίρι του 2013 και σε μία άλλη πρόσφατα, ώστε να κληθεί να τους πληρώσει και με προσαύξηση. Έμμεσα δηλαδή οι λογαριασμοί πληρώθηκαν από το Δήμο, στο πλαίσιο του συμψηφισμού που κάνει η ΔΕΗ με τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει για λογαριασμό του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το