Αθλητισμός

Τηρούν πιστά το πρωτόκολλο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ΠΑΕ Βόλος

Ελέγχθηκαν για κορωνοϊό όλοι οι παίκτες της ΠΑΕ Βόλος, καθώς και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, περνώντας από την διαδικασία του τεστ και πλέον επέστρεψαν στις προπονήσεις σε γκρουπ, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Θυμίζουμε, πως προχθές υπήρξε τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. με την αντίστοιχη της Σούπερ Λιγκ και τους ιατρούς των 14 ΠΑΕ. Την ΠΑΕ Βόλος εκπροσώπησε ο κ. Βαγγέλης Παγουλάτος. Το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει ήδη δοθεί στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προστασίας των παικτών. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Απαγορεύεται η διάθεση τροφίμων, ενώ μασάζ θα γίνεται μόνο με μάσκα.
Οι αθλητές δεν θα προσέρχονται σε προπόνηση αν δεν έχουν ενημερώσει προηγουμένως τον προπονητή, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή κατάλληλη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, ότι είναι απύρετοι και χωρίς κανένα σύμπτωμα κόπωσης, δύσπνοιας ή βήχα, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου ή ανοσμίας (απώλειας όσφρησης).
Η μετακίνηση από και προς την προπόνηση θα γίνεται μεμονωμένα με ιδιωτικά μέσα. Αν χρησιμοποιούν ΜΜΜ πρέπει να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν χρησιμοποιείται πούλμαν για τις μετακινήσεις θα πρέπει οι αθλητές να κάθονται ένας σε κάθε σειρά, στην άκρη και εναλλάξ στις σειρές, πάντα φορώντας μάσκα.
Η προσέλευση θα γίνεται από μία είσοδο. Θα γίνεται καταγραφή στοιχείων και θερμομέτρηση. Σε τρεις μετρήσεις με θερμοκρασία άνω του 37 ο αθλητής θα επιστρέφει σπίτι.

Οι αθλητές θα κατευθύνονται σε ανοικτό, κατά προτίμηση σκεπασμένο χώρο (υπόστεγο), όπου μπορούν να αποθέτουν τα προσωπικά τους είδη σε καρέκλες που θα απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον δύο μέτρα.
Αποφυγή άμεσης επαφής, αποφυγή αγγίγματος προσώπου. Σε περίπτωση επαφής μεταξύ αθλουμένων, άμεση απολύμανση των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα 70% και μετά έκπλυση προσώπου με καθαρό εμφιαλωμένο νερό.
Στην ΠΑΕ Βόλος φρόντισαν να απολυμάνουν τους εσωτερικούς χώρους, τόσο του Πανθεσσαλικού σταδίου, όσο και του ΕΑΚ Βόλου, με τους παίκτες να χωρίζονται σε γκρουπ των έξι ατόμων, ξεκινώντας προπονήσεις υπό τις οδηγίες του προπονητή Στέφανου Ξηροφώτου και των συνεργατών του. Η προπόνηση θα αφορά αυστηρά στην επαναφορά της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών, στην ενδυνάμωση και στη βελτίωσης ατομικής τεχνικής, γεγονός που σημαίνει, πως δεν θα έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, μέσω μπάλας.

Ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα μας, το προσεχές διάστημα θα δοθούν νέες οδηγίες στις ομάδες, όσον αφορά τις προπονήσεις. Αν όλα πάνε καλά και εφόσον οι 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ αποφασίσουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα (η απόφαση αναμένεται να παρθεί μετά τις 15 Μαΐου), τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα αρχίσουν τον Ιούνιο.
Θυμίζουμε, πως στο τελευταίο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, η πλειοψηφία των ομάδων ψήφισε υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ο Βόλος ήταν από τις ομάδες που είπαν «ναι» στην επανεκκίνηση της Σούπερ Λιγκ.

Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο, πως θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Αν δηλαδή θα γίνουν σε συγκεκριμένα γήπεδα, τα οποία και θα αποφασίσουν οι ομάδες, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και να μειωθεί ο κίνδυνος να προσβληθούν κάποια από τα μέλη των ομάδων από κορωνοϊό. Εννοείται, πως τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Μπαίνουμε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για όλες τις ομάδες, με την οικονομική κρίση να «χτυπά» και το ποδόσφαιρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ΠΑΕ και τη βιωσιμότητά τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν…

28 Μαρτίου 2024

Προέβλεψαν οι Simpsons (και) την κατάρρευσης της γέφυρας της Βαλτιμόρης;

Μέχρι και την κατάρρευση της γέφυρα της Βαλτιμόρης είχαν προβλέψει οι Simpsons, υποστηρίζει χρήστης του…

28 Μαρτίου 2024

Την Παρασκευή η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού: Αύξηση μεγαλύτερη του 6% – Μικτές αποδοχές μεταξύ 830 – 840 ευρώ

Κλείδωσε και ανακοινώνεται αύριο, Παρασκευή από τον πρωθυπουργό ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος και…

28 Μαρτίου 2024

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη – Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Φαίνεται πως πέρα από τα φυσικά εμπόδια, τα κυκλώματα και βίαιους πολλές φορές συνοριακούς φρουρούς…

28 Μαρτίου 2024

Πάνω από 1 δισ. «σήκωσαν» οι Έλληνες από τις καταθέσεις τον Φεβρουάριο

Νέα μείωση 1,068 δισ. ευρώ σημείωσαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο (μείωση 5,2…

28 Μαρτίου 2024

Καναδάς: Αγωγές από σχολεία κατά Facebook, Snapchat, TikTok – Τους κατηγορούν για διατάραξη της μάθησης

Έλλειψη προσοχής, κενά στη μάθηση και αυξανόμενη κατάθλιψη μεταξύ των μαθητών: Σχολεία του Καναδά προσέφυγαν…

28 Μαρτίου 2024