Αθλητισμός

Τηρούν πιστά στον Βόλο το υγειονομικό πρωτόκολλο μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα

Χωρίς παιχνίδι θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο για τον Βόλο, καθώς ως γνωστόν, αναβλήθηκε η αναμέτρηση των «κυανέρυθρων» με τον Αστέρα Τρίπολης, λόγω των 17 κρουσμάτων κορωνοϊού που διαγνώστηκαν σε ποδοσφαιριστές, μέλη του τεχνικού τιμ και σε διοικητικό προσωπικό της ΠΑΕ.
Οι «κυανέρυθροι» είχαν κάνει τεστ covid-19 την Πέμπτη 29/10, 48 ώρες πριν το παιχνίδι με την ΑΕΛ, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολο, τα οποία ήταν αρνητικά και μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, 17 άτομα διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, με τη διασπορά να είναι μεγάλη στην ομάδα.
Από τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής αναβλήθηκε και η αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ, επίσης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε παίκτες της ΑΕΚ.
Όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, όσοι ποδοσφαιριστές του Βόλου ήταν αρνητικοί στα τεστ μπορούν να προπονηθούν σε γκρουπ μέχρι πέντε άτομα, ωστόσο, αποφασίστηκε όλοι να τεθούν σε καραντίνα.

Το ευχάριστο είναι, πως όλοι όσοι διαγνώστηκαν με κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα πρέπει να περάσει το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιστρέψουν στις προπονήσεις, αφού πρώτα υποβληθούν σε νέα τεστ.
Το θετικό είναι, πως ακολουθεί διακοπή δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο Nations League και της Εθνικής Ελπίδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021.
Ο Τάσος Δουβίκας έχει κληθεί εκ νέου στην Εθνική Ελπίδων για τα παιχνίδια με την Τσεχία(13/11, «Απ. Νικολαΐδης», 19:00) και της Σκωτίας (17/11, «Απ. Νικολαΐδης», 18:00), για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με την προϋπόθεση ο νεαρός επιθετικός να μην είναι μεταξύ των παικτών του Βόλου, που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, εμβόλιμα, πιθανότατα μέσα τον Δεκέμβριο. Άλλωστε, μέχρι στιγμής ο Βόλος έχει αγωνιστεί και στα επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος και δεν «χρωστά» κάποιο άλλο ματς.
Κορωνοϊού επιτρέποντος, η ομάδα θα αγωνιστεί εκ νέου την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό, για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Αυτό που φοβούνται στον Βόλο είναι μήπως η ομάδα βγει εκτός ρυθμού, καθώς θα μεσολαβήσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάσημα, 23 ημερών, από το παιχνίδι με τη Λάρισα (31/10) μέχρι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ (23/11).
Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτεμπεργκ, είχε να κάνει και με τις αποφάσεις των διαιτητών στα παιχνίδια του Βόλου, οι οποίες έχουν αδικήσει την ομάδα και σε πολλές από αυτές ο Κλάτεμπεργκ έχει δικαιώσει το Βόλο. Ο Αχιλλέας Μπέος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις γύρω από το ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία με τον κ. Κλάτεμπεργκ, με τη συζήτηση να κρίνεται επικοδομητική.

Εργασίες στο Πανθεσσαλικό
Από την 1η Νοεμβρίου έχει κλείσει για εργασίες στο Πανθεσσαλικό. Γίνεται αποξήλωση, επανασπορά και συντήρηση του χλοοτάπητα και το στάδιο θα παραμείνει κλειστό για 20 μέρες. Είναι γεγονός πως ο τάπητας του Πανθεσσαλικού είχε πολλά προβλήματα και δυσκόλευε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, το Πανθεσσαλικό θα αποκτήσει και πάλι έναν εξαιρετικό χλοοτάπητα, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Βόλου στη Σούπερ Λιγκ.
Μάλιστα, όταν αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, το Πανθεσσαλικό θα το χρησιμοποιεί για τους αγώνες έδρας και η Νίκη, καθώς οι «κυανόλευκοι» έχουν έρθει σε συμφωνία με την ΠΑΕ Βόλος και θα επιμερίζονται τα έξοδα συντήρησης του Πανθεσσαλικού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλ. Τσίπρας – Ζ. Ζάεφ βράβευσαν τον Μ. Νίμιτς – Έκκληση σε όλους «να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Στον Μάθιου Νίμιτς, τον Ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό (1994-2019) απονεμήθηκε το πρώτο…

17 Ιουνίου 2024

Βραζιλία: Καθιερώνεται η “Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, ο…

17 Ιουνίου 2024

Καιρός: Ανησυχία για τον συνδυασμό Hot-Dry-Windy – Συναγερμός για δασικές πυρκαγιές

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού…

17 Ιουνίου 2024

Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά

Αυτοκίνητο παρέσυρε αρκούδα στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου, με συνέπεια το ζώο να τραυματιστεί…

17 Ιουνίου 2024

Παλιοσπύρου για Λύτρα: «Το να έχει κάποιος ένα πολύ καλό επάγγελμα, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι κακοποιητής»

Αποστάσεις από τον Απόστολο Λύτρα πήρε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη…

17 Ιουνίου 2024

Υγειονομικό υλικό για το Αγροτικό Ιατρείο Τσαγκαράδας προσέφεραν οι Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης

Χρήσιμο υγειονομικό υλικό για την λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Τσαγκαράδας, παρέδωσαν σήμερα στον Δήμο Ζαγοράς…

17 Ιουνίου 2024