Τοπικά

Την τροποποίηση του σχεδίου νόμου για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων ζητεί ο Μιχ.Μιτζικός

Την τροποποίηση του σχεδίου νόμου με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ζητά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός.
Για το θέμα συναντήθηκε χθες με τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Χατζηδάκη ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, επεκτείνεται και στους δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων (αντί των 4.000 κατοίκων που ισχύει σήμερα) τη δυνατότητα να καλύπτουν τις δαπάνες για ανταποδοτικές τους υπηρεσίες με κάθε είδους τακτικά και έκτακτα έσοδα αυτών, τα οποία δεν προορίζονται για ειδικό σκοπό, προς ισοσκέλιση των ανταποδοτικών υπηρεσιών κατά την κατάρτιση των προϋπολογισμών τους.

Ο κ. Μιτζικός ζητά την τροποποίηση της συγκεκριμένης παραγράφου για να αφορά δήμους με πληθυσμό κάτω των 12.000 κατοίκων. «Αυτό χαρακτηρίζει πράγματα ένα μικρό δήμο και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους δήμους να μπορέσουν να λειτουργήσουν παραγωγικά τις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους και να προσφέρουν περισσότερα στους δημότες τους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.
Προσθέτει επίσης πως η διόρθωση στο σχέδιο Νόμου θα βοηθήσει τους μικρούς πληθυσμιακά δήμους όπως το Δήμο Ν.Πηλίου, έναν ορεινό και μειονεκτικό Δήμο με πολλά προβλήματα λειτουργίας, ιδιαίτερα των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το