Κατηγορίες: Αθλητισμός

Την Τρίτη τα σπουδαία για ΕΠΣΘ

«Μούδιασμα» επικρατεί στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Μαγνησίας, μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε προχθές η υπόθεση της προσφυγής της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Η απόρριψη της αίτησης που υπέβαλε η τοπική Ένωση, έφερε τη διαγραφή της από το μητρώο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες του νομού να βρίσκονται πλέον σε καραντίνα…

Η ποινή που επιβλήθηκε από την ΕΠΟ ήταν η ανάκληση της ιδιότητας μέλους από την ΕΠΣ Θεσσαλίας. Η πρώτη αντίδραση της διοίκησης του Τάσου Μπατζιάκα ήταν η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, στο οποίο κατέθεσε έφεση ζητώντας την άρση της τιμωρίας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου και η έκβαση που θα έχει το αίτημα της ΕΠΣΘ θα κρίνει εν πολλοίς και τις εξελίξεις στη συνέχεια.
Εάν δεν αλλάξει η αρχική απόφαση της ΕΠΟ, τότε θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε κι έφερε σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης την ΕΠΣΘ.
Θυμίζουμε πως με βάση τα νέα δεδομένα, όλα τα σωματεία της περιοχής δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου (Ρήγας Φεραίος, Πύρασος και Νίκη Βόλου στη Γ’ Εθνική, καθώς και οι Α.Σ. Βόλος 2004 και Μαγνησιακός στη Β’ Εθνική γυναικών). Επίσης αναστέλλεται κάθε αγωνιστική δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των μικτών ομάδων, ενώ δεν μπορούν να σφυρίξουν οι διαιτητές που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΘ.

Τα πρώτα αντίποινα
Στην ουσία η ΕΠΣ Θεσσαλίας από προχθές έπαψε να υπάρχει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε να τιμωρήσει την Ένωση του νομού μας για την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια. Φυσικά, πέρα από τη διακοπή οποιασδήποτε επικοινωνίας μεταξύ ΕΠΟ-ΕΠΣΘ, αλλά και την απαγόρευση διακίνησης αλληλογραφίας με τις υπόλοιπες Ενώσεις της χώρας, είχαμε και τα πρώτα… αντίποινα.
Κατ’ απαίτηση της ΕΠΟ άλλαξε η έδρα διεξαγωγής του τελικού στο πρωτάθλημα Νέων της Football League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Εθνικό Γαζώρου. Το ματς αρχικά ορίστηκε να γίνει το Σάββατο 13/6 στο ΕΑΚ Βόλου. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας προς την Football League, ο τελικός των Νέων θα διεξαχθεί στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Άτυπη συνάντηση της ομάδας πλειοψηφίας
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μόλις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στο «Ξενία», στην οποία μάλιστα τοποθετήθηκε και ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ Κώστας Θεοδώρου, ακολούθησε συνάντηση της ομάδας πλειοψηφίας.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η απόρριψη της προσφυγής της ΕΠΣΘ, ενώ συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από πλευράς της Ένωσης. Από τη συνάντηση απουσίαζε ο Αντώνης Ακτσιαλής, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως ήταν ο μοναδικός σύμβουλος της ΕΠΣΘ που εξέφρασε εξ αρχής τις αντιρρήσεις του για την κατάθεση της αίτησης για έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Στις τάξεις της ΕΠΣΘ θα περιμένουν την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Εάν παραμείνει σε ισχύ η τιμωρία της ΕΠΣΘ, τότε δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα ηγεσίας. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στη «Θ» και δημοσιεύτηκαν στο χθεσινό φύλλο, κατέστησε σαφές ότι πλέον δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας της ΕΠΟ με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Το… τσουνάμι των αρνητικών εξελίξεων που πλήττει το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας μπορεί να ανακοπεί μόνο εάν αλλάξουν οι «ένοικοι» στα γραφεία της Ροζού, όπου στεγάζεται η ΕΠΣΘ. Εκτιμήσεις πολλών παραγόντων της περιοχής είναι πως από την στιγμή που η ΕΠΟ δικαιωθεί και η έφεση της ΕΠΣΘ πέσει στο κενό, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να αναζητηθεί λύση. Το ζητούμενο βέβαια παραμένει εάν θα υπάρξει για παράδειγμα αντικατάσταση του προεδρείου ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Επιστολή Σπ. Αγγελόπουλου
Με χθεσινή επιστολή του ο κ. Σπύρος Αγγελόπουλος, ο οποίος πριν λίγο καιρό παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, καυτηρίασε τα τεκταινόμενα στην Ένωση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τραγικό το τωρινό διοικητικό συμβούλιο».
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του: «Με τι ασχολείται η ΕΠΣΘ; Η κατάσταση έχει φθάσει στα άκρα και πρέπει αυτή η νοσηρή πορεία της να ανακοπεί. Δεν είναι δυνατόν η λειτουργία της Ενώσεως να συνδέεται με το οικονομικό πρόβλημα μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδος κι ο βιολογικός θάνατος ερασιτεχνικών σωματείων να προτείνεται ως σωτηρία, με την διοίκηση της ΕΠΣΘ να τηρεί σιγήν ιχθύος, για να μην πω ότι συνηγορεί προς τούτο.
Δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύει η διοίκηση την ύπαρξή της και μαζί με αυτήν την λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων της Ενώσεως. Εδώ και μέρες δέχομαι πληθώρα τηλεφωνημάτων από παράγοντες που ανησυχούν και θέλουν απαντήσεις για τον σχεδιασμό των ομάδων τους. Θέλω να πω στους «διοικούντες» πως δεν ανακάλυψαν αυτοί την πενικιλίνη, το έκανε πριν από αυτούς ο Φλέμινγκ. Σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε εγχώριο έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
Προς τι λοιπόν αυτή η αντιπαράθεση και τα έξοδα που κάνει η Ένωση εις βάρος των αιμοδοτών ερασιτεχνών παραγόντων; Σίγουρα η προβολή τους και ίσως άλλα, ιδιοτελή συμφέροντα, κρύβονται πίσω από την κουρτίνα και δεν θα μας ενδιέφερε καθόλου αν γινόταν με τις δικές τους πλάτες κι όχι με τις πλάτες των ερασιτεχνικών σωματείων. Αυτούς τους πολύ επικίνδυνους αριβισμούς γιατί δεν τους έθεσαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση; Με ποιό δικαίωμα αλλάζουν ρότα κατά το πώς τους βολεύει; Δεν ήταν αυτοί που κατά δήλωσή τους ψήφισαν πριν λίγο καιρό τον κ. Γκιρτζίκη; Τι άλλαξε από τότε; Με ποιό δικαίωμα καταφεύγουν, χωρίς να έχουν απόφαση των σωματείων, σε δικαστικές διαμάχες με ΠΑΕ όπως Ολυμπιακός Πειραιώς, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης κλπ.
Είναι καιρός οι παράγοντες, που αγωνίζονται να υπάρχει αθλητισμός και στο τελευταίο χωριό της Μαγνησίας, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι καιρός να σταματήσουν την πορεία προς την ανυπαρξία που τους οδηγεί η διοίκηση του κ. Μπατζιάκα, κι εγώ έχω χρέος απέναντι στα σωματεία, -παρότι παραιτήθηκα από το τραγικό αυτό διοικητικό συμβούλιο-, μαζί με τον κ. Ακτσιαλή που μόνος του πλέον παλεύει στο ΔΣ, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΕΦΚΑ: Κλειστές όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στις 7 – 10 Ιουνίου

Κλειστές θα μείνουν όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στις 7 -10 Ιουνίου λόγω προγραμματισμένης…

30 Μαΐου 2024

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ενοχή για μεσίτη και κοσμηματοπώλη ζήτησε ο εισαγγελέας

Αυλαία πέφτει τις επόμενες ημέρες στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο…

30 Μαΐου 2024

Τα Talodia ταξιδεύουν στη Μασαχουσέτη για τη ρομποτική – Βολιώτες μαθητές στη «Μέκκα» της παγκόσμιας τεχνολογίας

Σε ένα από τα τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της FIRST® και συγκεκριμένα στο WPI Open Invitational…

30 Μαΐου 2024

Βόλος: Έσπασε το αυτοκίνητο της πρώην κοπέλας του

Ένα απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη διάβαση των τρένων στη οδό Ζάχου, όταν…

30 Μαΐου 2024

Στιγμές πανικού στη Φθιώτιδα: Αστυνομικός έπιασε στα πράσα την σύζυγό του με γνωστό επιχειρηματία

Στιγμές φρίκης εκτυλίχθηκαν στην Λαμία, όταν ένας αστυνομικός έπιασε στα «πράσα» τη σύζυγό του με…

30 Μαΐου 2024

«Παραδώσαμε τα «κλειδιά» αλλά θα είμαστε κοντά» τονίζει η Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ της Νίκης

Τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά με…

30 Μαΐου 2024