Τοπικά

Την Τρίτη στο Εφετείο Λάρισας η δίκη για το εργατικό δυστύχημα στη Χαλυβουργία Βόλου το 2014

Την Τρίτη 22/1/2019 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο της Λάρισας, το εργατικό δυστύχημα που συνέβη στη Χαλυβουργία Βόλου στις 4 Δεκεμβρίου 2014 με θύμα τον 49χρονο εργάτη Χρήστο Ανεστιάδη ο οποίος πνίγηκε σε υπόγεια δεξαμενή κατά τη διαδικασία επισκευής αντλίας άντλησης νερού. Βρέθηκε νεκρός από συναδέλφους του, καθώς η απουσία του δεν έγινε αντιληπτή, όταν η σύζυγός του τον αναζητούσε απελπισμένα καθώς δεν επέστρεψε έγκαιρα από τη δουλειά του.
Η έφεση έχει ασκηθεί κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Πρωτοδικείου Βόλου το οποίο αθώωσε την εταιρεία.

Ο «Ταξικός Συντονισμός για την Ανατροπή» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «είναι φανερό από το αποτέλεσμα της πρωτόδικης απόφασης πως όλες οι δυνάμεις του κεφαλαίου κινητοποιήθηκαν για να αποσιωπηθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου. Ό,τι δεν έγραφε η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση και οι ιστολογικές εξετάσεις, ανέλαβαν να το συμπληρώσουν τρίτοι με δικές τους αυθαίρετες ερμηνείες που αποδείχτηκαν πρωτόδικα αποτελεσματικές στην έκβαση της δίκης με την πλήρη αθώωση της εργοδοσίας της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ».

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της συλλογικότητας «σε έναν άκαρδο, σκληρό, εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό κόσμο, με ατελείωτα τα θύματα των μνημονίων, είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι τη δικαίωση τους. Αλλιώς οι νεκροί δεν μπορούν να αναπαυθούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το